Beslis mee over nieuwe lichtmasten in ‘t Loug

Beslis mee over nieuwe lichtmasten in ‘t Loug

Rondom de kerk in ‘t Loug in Spijk staan nostalgische lichtmasten die passen bij de karakteristieke omgeving van het dorp. De lichtmasten zijn in 1985 aangeboden aan Spijk als compensatie voor de gaswinning rondom Spijk. De gietijzeren masten zijn nu in zo’n slechte staat dat vervanging noodzakelijk is. De gemeente heeft laten onderzoeken of de masten gerenoveerd konden worden. Dit bleek helaas zeer moeilijk te worden. Daarnaast gaf een renovatie geen garantie dat de masten volgens de huidige normen werkzaam zouden zijn. Dit betekent de gemeente nieuwe lichtmasten gaat plaatsen. Bij het kerkeiland komen ook twee lichtmasten.

Beslis mee
De gemeente heeft ervoor gekozen om weer nostalgische lichtmasten in ‘t Loug te plaatsen. Omdat ‘t Loug voor Spijk een belangrijke plek is, willen we u als inwoner laten meebeslissen over de keuze van de lichtmasten. U kunt kiezen uit vier opties. Zie hiervoor de afbeeldingen. * Ze geven overigens allemaal evenveel licht. Als u geen voorkeur heeft kunt u voor optie 5 kiezen.

Via onderstaande poll kunt u twee weken lang stemmen op uw favoriete lichtmast.

Zodra de uitslag bekend is, kunt u deze vinden op www.spijk.net.  De lichtmast met de meeste stemmen plaatst de gemeente in ’t Loug.

Frank Kwebeman
Projectleider Openbare Ruimte gemeente Eemsdelta


Wat is uw voorkeur?

  • Lichtmast 2 (48%, 101 Stemmen)
  • Lichtmast 4 (29%, 61 Stemmen)
  • Lichtmast 1 (14%, 30 Stemmen)
  • Lichtmast 3 (8%, 17 Stemmen)
  • geen voorkeur (1%, 3 Stemmen)

Aantal stemmen: 212

Laden ... Laden ...