Een grote klus (6)

De grote verbouwing gaat verder. Het dak is alweer een poosje volledig dicht. Ondertussen zijn de kozijnen en ramen gemonteerd en hebben we een voordeur! De vloer op de benedenverdieping is gelegd. In de vloer ligt 1000 meter aan buis voor de vloerverwarming. Deze wordt sinds een paar dagen verwarmd door een warmtepomp. De boerderij heeft in zijn 100jarig bestaan nooit een gasaansluiting gehad, en zal deze nu ook niet krijgen. De panelen op het dak doen dan ook al enkele weken goed hun werk. Binnen zijn alle muren voorzien van stucwerk en de gehele bovenverdieping is geschilderd en behangen. De badkamer is betegeld en kan binnenkort worden afgemonteerd. Leuk detail is de balustrade van de vide. Deze is gemaakt van de balken welke tussen de koeien hoorden. Ook de trap naar de verdiepingen is geleverd. Beneden zijn we druk bezig om het saus, schilder en behangwerk af te krijgen, zodat we de tegelvloer kunnen gaan leggen en de keuken geleverd kan worden. Gaat alles dan volgens de planning? Nee helaas niet altijd, maar gelukkig kunnen we met enige creativiteit toch altijd vooruit en zitten we nog steeds mooi op schema. We koersen op juni/juli om weer in Spijk te komen wonen. Hiervoor werken we dan ook 7 dagen per week met zijn tweeën en gelukkig ook nog steeds met de hulp van familie en vrienden!! Regelmatig komen er even een paar mensen buurten, zo hebben we ook al kennis gemaakt met familie van de vorige bewoners, de familie Oosterhuis. Leuk om de verhalen te horen en soms zelfs foto’s uit vroegere tijden te zien. We hopen dat de volgende update komt als we zijn verhuisd!

Fam. Ytsma

Dorpsagenda