Dorpsbelangen nieuws april 2021

Elke maand informeren wij door middel van de nieuwsbrief de inwoners van Spijk over de hedendaagse activiteiten binnen het bestuur.

Dorpsbudget 2021
Volgens de berichten gaat de gemeente Eemsdelta bezuinigen op het dorpsbudget. Het bestuur heeft besloten de besteding van het dorpsbudget van 2021 dit jaar zelf vorm te geven. Enkele doelen waar wij het aan uit zullen geven zullen zijn; herstel eendenhok, picknicktafels, aanleg wandelroute.

Samen Sterk!
Vrijwilligers. Elke club heeft ze nodig, maar vaak zijn ze moeilijk te vinden. Spijk is vele verenigingen rijk. En allemaal hebben ze vrijwilligers nodig om iets te realiseren. Als enthousiaste groep komen wij graag in contact met andere verenigingen/clubs en gaan wij graag samenwerkingen aan om samen als vrijwilligers het dorp leefbaar te houden. De afgelopen weken zijn er al diverse gesprekken geweest met o.a. het nieuwe bestuur van VV Poolster en PKN gemeente Spijk – Losdorp. De volgende gesprekken zijn inmiddels alweer gepland.

NLdoet – Schoon Spijk
Op vrijdag 28 mei gaan wij in samenwerking met de gemeente Eemsdelta, VV Poolster en PKN gemeente Spijk – Losdorp van 14.00 – 17.00 uur Spijk schoon maken. Zwerfafval opruimen, de bewegwijzeringsborden schoonmaken en eventueel borden rechtzetten. Iedereen is welkom om te helpen! Je/U wordt verwacht om 14.00 uur op de parkeerplaats bij Kindcentrum ’t Maar Willem de Merodelaan 2a. Jonge kinderen graag met begeleiders. Materiaal is aanwezig. Voor een versnapering wordt gezorgd.

Marktplaats Spijk
Zaterdag 29 mei van 10.00 – 17.00 uur
Meer hierover kunt hier vinden. Meldt u vóór 25 mei aan via jaarmarktspijk@gmail.com Graag uw adres doorgeven en wat u wilt verkopen. Een deelnemerslijst zal t.z.t. te zien zijn op www.spijk.net. Graag vragen wij alle deelnemers de vlag uit te hangen!

Tunnels
Sinds kort is de functie Regisseur Openbare Ruimte voor Spijk ingevuld door Laura Sciacca. Door haar inzet zullen de tunnels binnenkort schoongemaakt worden! Hier zijn wij erg blij mee!

Andreaskerk
Inmiddels zijn er gesprekken met de uitvoerder SOGK over vervanging van de verlichting van de wijzerplaten en overige aanpassingen.

Dorpsvisie Spijk
Wonen
Binnenkort zullen wij in gesprek gaan met onze gebiedswethouders Hans Ronde en Jan Menninga. Daarop volgend met Annalies Usmany. Zij houdt zich voornamelijk bezig met Wonen. Ook hebben de wooncorporaties reeds kennis gemaakt met het gebiedsteam van de gemeente Eemsdelta. Zodra hun plannen duidelijk zijn en wij op de hoogte zijn, melden wij het via www.spijk.net. Op de achtergrond gaan wij gewoon verder met de dingen die wij zelf kunnen doen. Vandaar nogmaals de oproep:
Ben jij/zijn jullie op zoek naar een levensloopbestendige woning of geïnteresseerd in een kavel? Meld je dan aan via dorpsbelangenspijk@hotmail.nl. Door je aan te melden zit je nergens aan vast, maar kunnen wij bij de gemeente aantonen waar daadwerkelijk vraag naar is. Dit is cruciaal om te komen tot nieuwbouw! Al enkele aanmeldingen hebben wij binnengekregen. Voor seniorenwoningen maar ook voor vrije kavels.

Verkeer en Veiligheid
Binnenkort zullen Nina en Hinnie starten met het inventariseren van de verkeers- en veiligheidsknelpunten binnen Spijk.
Iets te melden op dit vlak? Laat het ons weten!

De dorpsvisie nog even nalezen? Dat kan middels de volgende link https://www.spijk.net/2020/07/dorpsvisie-spijk-online-beschikbaar/

Thema’s & Contactpersonen
Wonen : Nanco & Monique
Groen & Recreëren : Hinnie & Monique
Verkeer & Veiligheid : Hinnie & Nina

Bloembollenactie
De bloembollenactie was een groot succes. Wij willen iedereen danken voor hun bijdrage. De overgebleven bollen hebben wij geschonken aan het Kindcentrum ’t Maar.

Welkomsttas
De eerste welkomsttassen zijn uitgereikt. Meer hierover vind u hier

Spijkster vlaggen
De Spijkster vlaggen zijn weer te bestellen!
Klein formaat: €35,- Groot formaat €55,- Verkrijgbaar bij Monique, Tuinbouwweg 2a. Tel. 0625454159.
Het bedrag overmaken kan ook. Dit kan op bankrekeningnummer: NL52RABO0374501084
T.n.v. Stichting Dorpsbelangen Spijk

Word donateur en steun Stichting Dorpsbelangen Spijk!
Donateur worden kan al vanaf €7,50 per jaar. U kunt donateur worden door een mail te sturen naar dorpsbelangenspijk@hotmail.nl. U krijgt dan een incassoformulier thuis gestuurd.

Overweeg je om donateur te worden maar ben je er nog niet helemaal uit wat wij allemaal doen voor het dorp, klik dan hier. https://www.spijk.net/dorpsbelangen-spijk/
Mocht je een wijziging door willen geven? Dit kan per mail of via je wijkcontactpersoon.

Jannie Pijper: Buitengebied
Hinnie Hofman: Achteromweg, Kleine Dijkstraat, Ubbenasingel,
Nina Mertens: Alberdaweg, De Kluft, Nesweg, Willem de Mérodelaan
Monique Kats: Tuinbouwweg, Havenweg, Redger, Vlasakker
Cor Bouma: Mevr. E. Dijkhuizenlaan, Jonker, Hoofdweg Noord, Tjariet,
Gea Reitsema: Boterweg, Hoge Akkers, Hoofdweg Zuid, Parklaan, ’t Loug, Westersingel
Nanco Nanninga: Grote Dijkstraat, Kerkpad, Kerspelpad, Melkweg, Ripperdaweg, Spaarbankweg, Zwarteweg, De Kamp, Mr. Cornelis G. Cremerpad

Meldpunt Eemsdelta
Met regelmaat worden wij aangesproken over zaken zoals slechte stoepen, gevaarlijke situaties o.i.d. U kunt dit zelf melden middels deze link: https://www.eemsdelta.nl/iets-melden

Steeds meer organisaties/instellingen en of privépersonen weten het bestuur van Stichting Dorpsbelangen Spijk te vinden voor een mooier, schoner, duurzamer en leefbaarder dorp. Wij zijn blij met het vertrouwen dat jullie/jij/u in ons schenken en wij doen onze best om het zo goed mogelijk ten uitvoer te brengen. Maar wij kunnen het niet alleen. Wij doen het graag samen met u en met de gemeente Eemsdelta.

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk
Nanco Nanninga-voorzitter
Monique Kats-secretaris dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Henk Pilon-penningmeester
Jannie Pijper-bestuurslid (ledenadministratie)
Gea Reitsema-bestuurslid (ledenadministratie / dorpsbudgetcommissie)
Cor Bouma-bestuurslid (dorpsbudgetcommissie)
Hinnie Hofman-bestuurslid (sinterklaascommissie)
Nina Mertens-bestuurslid