Twee lieve ezeltjes

U kent ze vast wel. De twee lieve ezeltjes die je bij binnenkomst in Spijk aan de rechtkant kunt zien. Maar ook de ezels waren de Corona regels (blijf thuis) meer dan zat. Dus op dinsdagmiddag, nog ruim voor de avondklok in werking treedt, hebben ze zelf het hek geopend en zijn via de Parklaan en de Westersingel rustig naar de Zwarteweg gewandeld. Volgens de begeleidende jeugd (Jens en Anne Mirthe) hadden ze het verkeer nog onveilig gemaakt en bij oma Flikkema in de tuin gepauzeerd. Het is natuurlijk ook een eind wandelen naar de Zwarteweg. Anja verklaart mij voor gek als ik zeg dat er ezels op straat lopen. Maar na een halve minuut staat ze verbaasd op en zegt: “Ze lopen nu bij ons achter het huis op het gazon”. Het gras bij de “buren” is natuurlijk altijd groener. Helaas hebben we maar een half uurtje mogen genieten van dit eigenwijze stel. Gelukkig lopen ze nu weer op de voor hen bekende plek. Hoezo, landelijk wonen in Spijk. Of zou de Partij voor de Dieren op deze wijze stemmen werven?

Nanco Nanninga

Dorpsagenda