Veurjoar in Spiek

Vorige week zaterdag stonden de meeste Spieksters op het ijs en moesten het toen nog doen zonder een lunch van Eppie. Vandaag scheen het zonnetje volop en het verschil in temperatuur met vorige week was zo’n graad of 20. Mooi een moment om even met de camera op pad te gaan door Spijk.

Aan de Nesweg waren ze druk met het uitvoeren van het project Groen Spijk. Ik moet zeggen dat die hap uit het asfalt er bijzonder goed uitziet. Daar vlak naast waren de vrijwilligers van het MFC met zijn allen druk bezig om de ruimte in de oude kerk vrij te maken van de oude stiepen en stenen. Toen ik nietsvermoedend in de hondenstront stapte wist Cebe met een paar worpen een aardige snoek uit ’t Maar te trekken. Al met al een heerlijk dag vol zon en als toetje een overheerlijke eierbal van Eppie. Wat mij betreft een goed begin van het weekend.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda