Winkelhuis Spijk maakt zich op voor toekomst

Winkelhuis Spijk maakt zich op voor toekomst in voormalige bibliotheek

Mede ten gevolge van coronamaatregelen en de economische crisis is Winkelhuis Spijk tijdelijk dicht. Toch werkt het bestuur van Stichting Winkelhuis Spijk samen met een groep ondernemers hard aan de doorontwikkeling en heropening. Wanneer de heropening plaats gaat vinden is nu nog niet bekend.

Stichting Winkelhuis Spijk is sinds 2018 beheerder van het gebouw Nije Riep, voorheen school en bibliotheek in Spijk. Doel is een winkellocatie voor lokale ondernemers en flexplekken te realiseren. Met het recente vertrek van de bibliotheek naar het nieuwe kindcentrum heeft de stichting nu meer ruimte en mogelijkheden voor ondernemers. De locatie wordt ook gebruikt door de Steunstee en als lesruimte voor EHBO-cursussen.

Voorzitter Hanneke Heun: “We merken dat er steeds meer belangstelling is voor lokaal ondernemerschap en lokaal gemaakte producten. Daar speelt ons winkelhuisconcept op in. Veel plannen en activiteiten hebben we helaas in de ijskast moeten stoppen. Maar we staan samen met ondernemers positief tegenover de toekomst van ons Winkelhuis”. Vice-voorzitter Ron Mulder vult aan: “Deze periode gebruiken we om onze plannen aan te scherpen en in het gebouw verbeteringen aan te brengen. We denken ook aan mogelijkheden voor horeca ,een bezorgdienst en lokaal online shoppen.“ Penningmeester Kitty Wiersema: “Tegelijkertijd zijn we volop bezig met de financiering van onze exploitatie, het verduurzamen van het gebouw en verbouwen voor de nieuwe functie. Daarover voeren we gesprekken met diverse partijen.”

Stichting Winkelhuis Spijk nodigt startende en bestaande ondernemers die op zoek zijn naar een locatie van harte uit voor gesprek en bezichtiging van het gebouw.

Winkelhuis Spijk
Bewonersinitiatief Winkelhuis Spijk is een idee van Hanneke Heun en Kitty Wiersema. Zij zagen in het aanstaande vertrek van bibliotheek naar het te bouwen Kindcentrum, een kans om het gebouw – een voormalige school – nieuw leven in te blazen als plek voor ondernemers. “In 2018 hebben we ons oor te luisteren gelegd in ons dorp en ontstond dit idee. Dankzij steun van de gemeente Delfzijl, een bijdrage van het Loket Leefbaarheid, support door CMO STAMM krijgt project Winkelhuis Spijk steeds meer vorm.

Winkelhuis Spijk

*Foto: ilse-designs.nl
Op de foto: v.l.n.r. Ron Mulder, Kitty Wiersema, Hanneke Heun, Jan Wiersema.

Dorpsagenda