Afgelaste activiteiten vanwege het Coronavirus update

Zoals we reeds eerder hebben vermeld in het vorige bericht over ‘Afgelaste activiteiten vanwege het Coronavirus’ krijgen we nog steeds meldingen binnen. De meldingen die we binnen krijgen plaatsen we in het bericht ‘Afgelaste activiteiten vanwege het Coronavirus’ en nu ook in ‘Afgelaste activiteiten vanwege het Coronavirus update’. De berichtgeving vullen we hier aan met nieuw verkregen berichten. Houdt dit bericht dus in de gaten, zo (en via de agenda en waar mogelijk in de links en oudere berichten) houden wij u in ieder geval op de hoogte.

Afgelaste activiteiten vanwege het Coronavirus
Als redactie krijgen we op het moment veel berichten binnen over het niet doorgaan van verschillende activiteiten in Spijk. Soms is een nieuw bericht nodig, maar niet in alle gevallen. We passen in ieder geval alle oude berichten aan met een update, voor zover wij dat van de betreffende organisatie/club/vereniging e.d. hebben ontvangen. Houdt dit bericht in de gaten, hierin plaatsen we ook de nieuw verkregen berichten. Wij vragen u om ook de dorpsagenda in de gaten te houden. Hierin vermelden we achter een activiteit of deze afgelast, uitgesteld of gecanceld is. Als u op een regel van de betreffende activiteit in de agenda klikt dan wordt u automatisch doorverwezen naar het artikel met een update in de tekst. Mocht er geen update bij staan, dan hebben wij hierover geen informatie ontvangen of het kan zijn dat de activiteit nog gewoon doorgaat natuurlijk. Heeft u als organisatie/club/vereniging e.d. een wijziging, geef dit dan aan ons door. We proberen, zodra we bericht ontvangen, zo snel mogelijk een update te plaatsen.

UPDATE 23 MAART 2020
Alle maatregelen vanwege het Coronavirus zijn verscherpt. De maatregelen gelden nu tot 1 juni!!!

UPDATE 15 MAART 2020:
Er zijn aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het Coronavirus, dit houdt ook in dat de maatregelen die tot 1 april van kracht waren nu tot 6 april gelden.

Onderstaande updates zijn uitgevoerd en nieuwe updates zetten we ook in dit bericht.

t/m 1 april geen kerkdiensten https://www.spijk.net/2020/03/geen-kerkdiensten-t-m-1-april-en-meer-info/
14 maart 2020 Cabaretpoel https://www.spijk.net/2020/03/cabaretpoel-uitgesteld/
16 maart 2020 Haakavond https://www.spijk.net/2020/03/haakavond-corner-to-corner-techniek/
18 maart Themamiddag https://www.spijk.net/2020/03/beweeg-en-geheugenspelletjes/
20 maart Jeugdavond https://www.spijk.net/2020/03/jeugdavond-stayconnect-in-het-mfc/
23 maart Crea avond https://www.spijk.net/2020/01/agenda-steunstee-2020/
28 maart Kleintje Winkelhuis https://www.spijk.net/2020/02/kleintje-winkelhuis-komt-er-weer-aan/
28 maart theater Pannenkoek https://www.spijk.net/2020/03/theater-pannenkoek-tijdens-kleintje-winkelhuis/
t/m 1 april geen voetbal https://www.spijk.net/2020/03/info-vv-poolster-vanwege-het-coronavirus/
voorlopig geen kaarten en sjoelen https://www.spijk.net/2020/03/info-vv-poolster-vanwege-het-coronavirus/

Winkelhuis Spijk
Omdat wij als bestuur (Winkelhuis Spijk) vinden dat we geen risico mogen nemen wat betreft het Corona virus, hebben we besloten om de komende 2 weken het winkelhuis niet te openen, we vinden het echt heel erg jammer maar voor nu is gezondheid het belangrijkste. We blijven jullie natuurlijk op de hoogte houden van alle ontwikkelingen, en zodra er nieuws is laten we dit weten.
Vanaf 31-03-2020 is Winkelhuis Spijk op afspraak open

Gebiedsregisseur Edwin Broekman
Als gevolg van alle maatregelen die de overheid neemt tegen het Coronavirus, heeft de gemeente alles afgelast wat het zelf organiseert (ook bijeenkomsten minder dan 100). Dat betekent dat ik (Edwin Broekman/gebiedsregisseur) t/m 6 april al mijn afspraken afzeg en ook mijn maandelijkse zittingen in de dorps-en en buurthuizen afzeg.

Beweegcoach/Beweegtuin Ellen Wollerich
Bij deze wil ik (Ellen Wollerich) even melden dat het beweegloket en het begeleid sporten in de beweegtuin tot en met 6 april niet doorgaat. Dit is vanuit het Huis voor de Sport Groningen besloten ivm advies voor het thuis werken ivm het coronavirus.

Bibliotheek
Alle bibliotheken zijn vanaf heden tot 6 april gesloten! We houden u op de hoogte…
Meer info: https://biblionetgroningen.nl/nieuws/bibliotheken-biblionet-groningen-blijven-vanaf-maandag-dicht
Zora Soldo

Beweegtuin
Het bewegen op de maandagmorgen in de kantine van de ijsbaan was al stop gezet, maar toen waren we nog positief over het sporten in de beweegtuin. N.a.v. het bericht van Ellen Wollerich (op de link beweegtuin) willen we u doorgeven dat ook het bewegen (in groepsverband) op de woensdagmorgen is geannuleerd.
Elly Flikkema

Soos
De themamiddag van de ouderensoos op 2 april komt te vervallen.
Christien Scheele

6 Dorpentocht
De 6 dorpentocht, welke op 2 mei zou plaatsvinden, gaat niet door. https://www.spijk.net/2020/03/6-dorpentocht-2-mei-2020-gaat-niet-door/
Cornelia Keizer

Koningsdag
Koningsdag in Spijk is afgelast.

Steunstee
14 april Eetkamer, 15 april themamiddag en 20 april crea avond zijn afgelast

De redactie

Dorpsagenda