6 Dorpentocht 2 mei 2020 gaat niet door

6 Dorpentocht gaat 2 mei 2020 niet door i.v.m. coronavirus.

Wij, de vrijwilligers van 6 Dorpentocht hebben besloten i.s.m. de burgemeester dat het onverantwoord is om de tocht door te laten gaan. Natuurlijk hadden wij gehoopt, zijn wij enthousiast, werken wij heel hard aan deze tocht met elkaar maar ieders gezondheid staat voorop.

Voor dit jaar , wordt de Dorpenbevrijdingstocht gemaakt. In ieder dorp, komt een informatiebord met QR code en app, wordt een folder gemaakt met een route door 6 Dorpen inclusief Nansum, met verhalen uit de oorlog n.a.v. 75 jaar bevrijding. Wij willen graag de verhalen vertellen aan iedereen …. maar ook dat de verhalen blijven. Dus het blijft een bestaande culturele route.

Dat doen wij i.s.m. de Verhalen van Groningen, Top v Groningen/ vvv Eemsdelta , Gemeente Delfzijl, Veteranenfonds en Provincie Groningen / Vrijheid-express. Onze Gemeente/ Provincie is dan een unieke route rijker, een route om nooit te vergeten, een route.. om de verhalen nooit te vergeten, een route… om onze bevrijding nooit te vergeten.

Daarom nodigen wij u / jou, wandelaars / fietsers ,familie, vrienden, dorpsgenoten uit om deze tocht gezamenlijk in mei 2021 te maken. Voor alle leeftijden!
Noteer het alvast in uw agenda.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte de komende tijd.

Vrijwilligers 6 Dorpentocht