Ruim 3300 oliebollen gebakken

Met de gourmetlucht van de kerst nog in het haar, kwamen hier de voorbereidingen op gang. Auto’s vol met tafels, frituur, allerlei ingrediënten, gasflessen, een zelf gemaakte rijskast, blikken olie…van alles werd er in de schuur gesleept, het reed af en aan.

Vorig jaar was het eerste jaar dat muziekvereniging cbs op deze nieuwe plek de oliebollen kwam bakken. Al doende leert men en zodoende waren er een aantal zaken die dit jaar anders werden aangepakt. Zo hebben we dit jaar de vloer “ingepakt” met een stoffen stucloper. Hierdoor zou de vloer niet zo glad mogen worden als het voorgaande jaar. Want wat komt er een condens vrij tijdens zo’n bak marathon! Een van de marathon bakkers kwam de schuur binnen en vroeg bezorgd of dat mooie tapijt er niet uit moest. Zo’n chique bedoening is het normaal niet bij ons hoor! Dit is speciaal voor de mensen van CBS! Verder is er een partytent voor de schuur geplaatst waar men de bestelde oliebollen op kon halen en desgewenst van een kopje warme chocomelk kon genieten.

Vanaf twaalf uur in de nacht van maandag op dinsdag is Mandy in haar eentje begonnen om het eerste beslag voor te bereiden. Vanaf 02:00 uur kwam de eerste ploeg die is gestart met bakken. Elke paar uur werd die ploeg weer vervangen door een nieuwe ploeg, sommige ploegen zelfs helemaal in stijl met mooie schorten (foto). Dit alles liep als een tierelier. Vermoedelijk te danken aan een goede planning van de dames supervisors Grianne en Mandy én een enthousiaste groep leden waarvan de een heel veel appels stond te schillen en hakken, een ander schepte vrolijk bollen beslag in de frituur en weer iemand anders zorgde voor een gezellige verkoop van de bollen.

Vanaf 7:30 uur meldde de eerste klant zich en daarna liep het vanaf 9:00 uur eigenlijk de hele dag aan. Rond de middag moest men zelfs even wachten op de bollen met krenten en rozijnen. Aan het eind van de dag werden voorbijgangers er door 2 jeugdige leden enthousiast op gewezen dat er nog oliebollen te koop waren! Als u hier langs bent gereden dan heeft u ze vast gezien en gehoord! Om u een indruk te geven van wat er “verstouwd” is; met 100kg bloem, 37,5 kg krenten & rozijnen en 15kg poedersuiker zijn er ruim 3300 oliebollen gebakken!

Een zeer geslaagde actie, een gezellige dag en wat ons betreft is muziekvereniging CBS volgend jaar weer van harte welkom aan de Nesweg 4b!

Nina Mertens

foto’s: CBS