MFC update november 2019

MFC update November 2019

85% van financiën toegezegd
We beginnen deze nieuwsbrief met goed nieuws! Het is namelijk zeldzaam-geweldig hoeveel geld we als Spieksters, in samenwerking met de fondsenwerver van Groninger dorpen, hebben opgehaald voor de verbouwing van ons MFC. Grofweg hebben we bijna € 1.000.000,- nodig om de voormalige kerk en de gebouwen zalen te renoveren en toekomstbestendig te maken. Je leest het goed. Dat is een enorme smak met geld! Maar gelukkig kunnen we melden dat we tot nu toe 85% van de financiën zijn toegezegd.

Waar komt dat geld vandaan?
We hebben verschillende fondsen aangeschreven, op zowel gemeentelijk, provinciaal als landelijk niveau. Bijna al deze fondsen hebben toezeggingen gedaan, omdat we onder andere konden laten zien dat de plannen breed gesteund worden door het dorp. De fondsen of organisaties die tot nu toe hun steun hebben toegezegd zijn: Kansrijk Groningen, Oranjefonds, Elk dorp een dak van gemeente Delfzijl, SNS Fonds Eemsmond, Provincie Groningen, het Nationaal Programma Groningen en we hebben vergoeding toegezegd gekregen voor het herstellen van aardbevingsschade. En daar mogen we dus met z’n allen trots op zijn!

€ 1.000.000 | Waar gaat al dat geld naartoe?
Natuurlijk, één miljoen euro is een hoop geld. Met zoveel geld kun je al je dromen waarmaken, toch? Nou… We krijgen geen binnenzwembad, bowlingbaan of draaibar in ons dorpshuis. Wél wordt de kerkzaal geïsoleerd, krijgt de rest van de gebouwen een nieuw dak en gaan we de kerkzaal ombouwen tot theaterzaal met podium. Ook komen daar extra toiletgroepen en een garderobe. Er wordt een keuken gebouwd tussen de kerk en de zalen, zodat de koffie, cake en andere hapjes vanuit een centraal punt vertrekken. En in alle gebouwen komen duurzame installaties voor verwarming, koeling, afzuiging, licht en geluid. Tot slot wordt het interieur natuurlijk opgeknapt en krijgen we een heuse huiskamer.

Ondertussen ín het MFC…
Terwijl plannen worden gemaakt en de laatste puntjes in het papierwerk op de ‘i’ worden gezet, gebeurt er ín het MFC ook al het één en ander. Zo is de architect laatst langs geweest om de fundering te checken en de constructie te controleren, ook de oude bouwtekeningen van de gemeente zijn nog eens bekeken en de verschillende ruimtes zijn opnieuw opgemeten. Allemaal voor een voorspoedige bouwstart.

Het MFC is er ook voor jou…
Wil je zelf een workshop organiseren, heb je wat te vieren of zoek je gewoon een plek om met een wat groter gezelschap samen te zijn? Reserveer dan een ruimte in het MFC! Dat kan via Kornelia Keizer: 0596-591245 of via het online MFC-formulier.

Bestuur MFC
Kim van Zwol

Dorpsagenda