Dorpsbelangen nieuws juli 2019

Dorpsvisie
De afgelopen weken zijn Jolanda Dijkhuis en Edwin Broekman druk bezig geweest met het leren kennen van onze inwoners. Wat vinden wij zo mooi, lelijk, leuk, belangrijk in Spijk. Wat moet er behouden blijven/aangepakt worden zodat Spijk over tig jaar ook nog een gezond en leefbaar dorp is! Ook nieuwsgierig geworden welke informatie allemaal bij hen binnengekomen is en hoe dit tot een dorpsvisie zal leiden? Blijf dan www.spijk.net volgen.

Pubquiz Spijk
De volgende pub quiz zal op vrijdag 27 september georganiseerd worden.

Stankoverlast Kerkgracht
Ondanks het overleg wat Stichting Oude Groninger Kerken, PKN gemeente Spijk en Dorpsbelangen met enige regelmaat heeft over de stankoverlast van de kerkgracht, zijn er nog geen concrete afspraken gemaakt om het probleem aan te pakken.

Feestweek
Langs deze weg willen wij graag alle verenigingen/vrijwilligers bedanken voor jullie medewerking op welke manier dan ook tijdens onze feestweek. De opkomst was elke dag weer erg goed!

Jaarmarkt
Afgelopen jaarmarkt was de laatste voor onze marktmeester Klaas Kooistra en Klaas ter Veer. Na vele jaren hebben zij hun taken overgedragen aan de nieuwe jaarmarktcommissie, bestaande uit Ellen Kasemier, Monique Kats, Freddy Hoogland en Marcel de Haan. Heeft u voor 2020 nog leuke ideeën ter aanvulling op de jaarmarkt of wilt u graag een steentje bijdragen als commissielid, dan kunt u contact opnemen met één van de commissieleden of mailen naar spijksterjaarmarkt@gmail.com

Dorpsagenda overleg

Alle verenigingen/clubs hebben al een uitnodiging gehad voor ons dorpsagenda overleg, Deze zal georganiseerd worden op vrijdag 13 september om 19.30 uur in het MFC. Als bestuurder/vrijwilliger geen uitnodiging gehad maar wel interesse, dan ontvangen wij graag uw mailadres zodat wij u in de toekomst rechtstreeks kunnen uitnodigen.

Woningcorporatie Acantus
Enige tijd geleden hebben wij iemand van Acantus op bezoek gehad. Graag hadden wij u hierover bijgepraat maar helaas hebben wij nog geen verslag mogen ontvangen. Zodra wij deze in ons bezit hebben, praten wij u bij.

Bestuursleden
Zin om ons bestuur te komen verstreken? Neem gerust met één van ons contact op.

Het einde van seizoen 2018-2019
Het 1e seizoen waarin wij als “nieuw” bestuur aan de slag mochten is ten einde. Een welverdiende zomervakantie staat voor de deur. Wij danken alle vrijwilligers voor jullie inzet het afgelopen jaar!

Een hele fijne zomervakantie gewenst en tot ziens, in volle gezondheid, in ons mooie dorp Spijk!

Kitty Wiersema voorzitter
Monique Kats secretaris dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Jannie Pijper bestuurslid
Freddy Hoogland bestuurslid
Gea Reitsema bestuurslid
Cor Bouma bestuurslid

Dorpsagenda