JO7 aan de bal!

Het was voor het eerst dat dit team in de wei stond. En dan ook nog tijdens het Jannes Bosscher Jeugdcup  toernooi in Delfzijl. Gespannen gezichtjes. Er werd wat gepraat over wat hun tactiek zou worden want zo zonder keeper werd het vast heel lastig. Er stond een harde wind en tevens was het zelfs koud. Het leek wel herfst! Maar dat mocht de pret niet drukken. We gingen de eerste wedstrijd tegen Be Quick 1887 07-1 van start. Volgens de kenners, één van de betere. Maar vrij vlot zo rond de 3e minuut scoorde onze enige dame Annemirthe de 0-1. We staan gewoon met 1-0 voor!! Wat verbaasd door de snelle goal lukt het ons niet meer om er nog 1 te maken. Ryan blijft achterin om het doel te beschermen, terwijl Martijn zijn benen uit het lijf rent. Helaas is er geen houden aan, we verliezen met 1-7.
De tweede wedstrijd wordt gespeeld tegen sjo NWWC 07-1. Een gelijkwaardig team waarin ze het elkaar flink lastig maken.  Ramon vecht met heel zijn lichaam maar weet de bal niet in het doel te krijgen. Helaas rolt de bal mede door de wind in ons doel en verliezen we met 0-1.
Volgende wedstrijd is tegen NEC  Delfzijl 07-1. Het valt meteen op dat het team genoeg spelers heeft, we gaan 5 tegen 5 voetballen. Ook weer een gelijkwaardig team. Beide teams hebben er plezier in. NEC schiet op het doel, maar gelukkig net naast. Kick bedenkt zich niet en schiet van grote afstand zo het doel in. Yes 1-0. Ook Annemirthe doet nog een mooi trap richting het doel, maar helaas, hij wordt onderschept. Ramon ziet zijn kans en rent naar voren kiest de linkerhoek maar mist. Oh nee, NEC komt aan de bal en schiet de 1-1.
sjo NWWC 07-2 is onze 4e wedstrijd. De wind en ook de regen maakt het voetbal er voor onze jeugd niet makkelijker op. Maar wat hebben ze een plezier. Helaas weet dit team 2 keer te scoren. Hier en daar zitten er wat spelers doorheen, ze willen winnen maar het lukt niet. Ryan probeert het maar van een afstand en deze bal belandt met een mooie gang in het doel. 2-1 het kan nog! Maar helaas een eigen doelpunt 3-1 verloren.
Het 5e potje is tegen NEC Delfzijl 07-2. Het lukt niet meer,  wat ze ook proberen de bal belandt steeds weer bij de tegenstander. De regen die inmiddels met bakken naar beneden komt helpt daar ook niet echt aan mee. De vermoeidheid slaat toe, het lukt ons niet meer. We geven ons gewonnen met 0-4 verlies.Een leuk toernooi om even te snuffelen aan het voetbal. Op naar het volgende seizoen maar dan als JO8-1.

Tekst: Demelza Stielstra
Foto’s: Monique Kats

Dorpsagenda