Dorpentocht langs dorpshuizen op 4 mei

Terugkijkend op het succes van vorig jaar organiseren de besturen van alle dorpshuizen te Bierum, Godlinze, Holwierde, Krewerd, Losdorp en Spijk op 4 mei de gezamenlijke wandel- en fietstocht. Alle dorpshuizen zijn open voor een hapje/drankje en het gaat natuurlijk vooral om gezelligheid, ontmoeting en ontspanning.

Het motto is: binden en verbinden

Alle dorpshuizen zijn uiteraard te bezichtigen. Deze dag staat de route in het teken van dodenherdenking. Op verschillende plekken tijdens de route zal daar bij worden stil gestaan. Laten we samen afspreken dat wij met respect 4 Mei herdenken.

Iedere wandelaar / fietser kan in eigen dorp starten en finishen bij het dorpshuis. In Spijk dus bij het MFC Nesweg 1.

Wandelaars, opgeven en starten vanuit uw eigen dorpshuis vanaf 10.00 uur, afstand ongeveer 17 km en 6 rustpunten, eet/drinkgelegenheid en toilet aanwezig

Fietsers, opgeven en starten vanuit uw eigen dorpshuis vanaf 11.00 uur afstand ongeveer 25 km met ook de 6 rustpunten, eet/drinkgelegenheid en toilet aanwezig.

Op verzoek van de deelnemers van vorig jaar gaan wij in ieder dorp 2 kanten op starten zodat u elkaar onderweg tegenkomt en niet steeds de zelfde mensen ontmoet. Deelname is gratis maar wij vragen jullie wel om uw natje de droogje te nuttigen in een dorpshuis, daar staan vrijwilligers met iets lekkers en bieden drankjes te koop aan. Tevens steunen jullie daarmee de inkomsten van het dorpshuis. Uiteraard is er bij ieder dorpshuis een opdracht uit te voeren en een stempel te halen. Na afloop krijgt in ieder dorp 1 volwassene en 1 kind een prijs. Vraag uw buren, vrienden, familie en trek de wandelschoenen aan of pak de fiets en doe mee.

Deelname op eigen risico en respecteer de verkeersregels. Medische zorg is aanwezig en wordt verzorgd door leden van de EHBO.

Iedereen hartelijk welkom op dit sportief evenement.

Stichting MFC Spijk

Dorpsagenda