VVEME achter de schermen van het UMCG

Op dinsdag 15 januari kwamen we weer bij elkaar. Deze avond hadden we als gastspreekster mw. Ludemann. Zij werkt in het UMCG als operatie assistente. Zij nam ons mee achter de schermen van het UMCG. Wat gebeurt er allemaal als er een operatie wordt gedaan. Voor iedere operatie, klein of groot, gebruiken ze o.a. 100 gaasjes. Deze worden voor en na de operatie geteld. Zo weten ze zeker dat er niets achter blijft. Hoe bereid je je goed voor op een hele lange operatie. Ook had ze kleding mee genomen wat in de operatie kamer wordt gedragen. Het blijkt dat er verschillende operatie kamers niet gebruikt worden omdat er een tekort is aan personeel. En daardoor hebben we dus langere wachttijden. Mw. Ludemann vertelde vol passie over haar werk. Het was een hele interessante avond met een prima opkomst.

Onze volgende avond is op dinsdag 12 februari. Dan komt als spreker men. J. Ellen. Hij verteld over het transgender zijn. Worden wie je bent.

Vrouwen voor elkaar met elkaar
Jannie Pijper

Dorpsagenda