Nieuwsbrief december Huisartspraktijk J. Cijsouw

Praktijk gesloten
De praktijk is van maandag 31 december t/m vrijdag 4 januari gesloten. De waarneming is geregeld met de huisarts uit ’t Zandt. Tel: 0596- 581282. In het weekend en ’s avonds kunt u de doktersdienst bellen.
Tel.: 0900-9229.

Telefoon
Helaas is de spoedlijn (0596-591027) door werkzaamheden van KPN vervroegd vervallen. De aanvraag voor een nieuwe lijn loopt, maar het kan nog wel even duren voor deze functioneert. U kunt nog wel via 591202 kiezen voor spoed en als dat niet lukt, belt u 1-1-2.

Apotheek

  • Medicijnen die na 12.00 uur besteld worden, kunt u twee dagen later ophalen (niet op woensdag). Alles wat dinsdag na 12.00 uur besteld wordt, is er vrijdag.
  • Wilt u alstublieft, als u moet bijbetalen, bij het ophalen van de medicijnen betalen? Het liefst per pin. Contant is ook prima, maar liever niet per bank.
  • Paracetamol 1000 mg en een aantal calcium- en vitamine-d houdende medicijnen worden per 01-01-2019 niet meer vergoed. Waar mogelijk zullen wij u, na overleg, voorzien van vergoede alternatieven.
  • Incontinentiemateriaal en catheters e.d. worden geleverd via de Alcura apotheek. De verzekering vergoedt het niet als wij het zelf leveren. Als u er voor kiest het via ons te bestellen, moet u het zelf betalen.
  • De prijzen van de medicijnen zullen stijgen door de btw-verhoging van 6 naar 9%.
  • Per 01-01-2019 gaan wij over naar een andere groothandel voor de apotheek (was Alliance- healthcare en wordt Mosadex) en daarmee samenhangend naar een andere belangenvereniging (was PraqtijkPlus, wordt Sofa). Als het goed is, merkt u er weinig van.

Personeel
We hebben tijdelijk een nieuwe apothekersassistente in dienst, omdat Korrie nog steeds ziek is: Marjan Visser. Ze werkt bij ons vanaf december. Vanaf januari werkt ze drie dagen.
Petra, Leonie en Marjan komen na december niet meer terug bij ons. Voor Marjan in de plaats komt Liesbeth Moesker. Zij is verpleegkundige en zal Marjans werkzaamheden overnemen. In mei gaat ze de opleiding voor praktijkondersteuner doen.

Enquête
Hartelijk dank voor het invullen van de enquête. Zodra we de uitslag hebben, publiceren we die op de website en in de volgende nieuwsbrief.

ICT
Op de achtergrond (ook voor ons) wordt er door de leverancier nog steeds gewerkt aan de softwareproblemen van onze online-services (afspraken en herhaalmedicatie).

Niet verschijnen bij een afspraak
Het komt steeds vaker voor dat iemand niet komt, terwijl hij/ zij een afspraak heeft of de afspraak te laat afzegt. We overwegen om daarvoor een bedrag in rekening te brengen. Wilt u alstublieft 24 uur van te voren uw afspraak afzeggen? We kunnen dan nog iemand, die wacht op een afspraak, inplannen.

We wensen iedereen fijne feestdagen toe en een goed en gezond 2019!

Dorpsagenda