Nieuws van het molenteam “Ceres” Spijk

Onderhoud
Momenteel wordt de molen Ceres voorzien van een nieuwe verflaag. De eigenaar van de molen, Het Groninger Landschap, heeft hiertoe opdracht gegeven. Straks zal de molen er weer netjes uitzien. Het is ook de vurige wens van het molenteam om de molen in een top conditie te krijgen en te houden. Naast het standaard onderhoud, zoals het schoonhouden en regelmatig smeren van alle draaiende delen, willen we de conditie en het aanzien van de molen en de molenwerf zo goed mogelijk houden.

Molenteam
Het molenteam “Ceres “ in Spijk bestaat uit vrijwilligers, molengidsen en molenaars. De vaste molenaar, ook al voordat het team was geïnstalleerd, is Ronnie Scherer uit Zuurdijk. Voor wat betreft het molenaarschap is het team nu versterkt met Thomas Pastoor. Op 3 oktober jl. is hij geslaagd voor het molenexamen. Dit examen is afgenomen op de molen “Noordenveld” te Norg. Op de foto kijkt de examencommissie nauwlettend toe op de praktische verrichtingen tijdens het examen. Met het behaalde getuigschrift is Thomas volledig bevoegd om windmolens te mogen bedienen. Verder is Johnny Sikkema nog volop bezig met de opleiding en ook hij hoopt op termijn examen te mogen doen voor het molenaarschap.

Openingstijden molen Ceres dit jaar.
1 keer per 2 weken is de molen op zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. De koffie staat altijd klaar.
Dat is dit jaar (2018) nog op de volgende data:

13 en 27 oktober;
10 en 23 november

Uiteraard is het ook mogelijk om voor groepen een afspraak te maken buiten de openingstijden om. Reservering: tel.nr: 0596-592060 of mail: thjpastoor@ziggo.nl.

U bent allen van harte welkom.

 

Molenteam “Ceres” Spijk
Thomas Pastoor

Dorpsagenda