Dorpsbelangen nieuws oktober 2018

Dorpsagendaoverleg
27 september zijn wij weer gestart met ons 2 jaarlijkse dorpsagendaoverleg. Het was een zeer vruchtbare avond waarin wij samen met vele actieve Spijksters hebben gesproken over o.a. de invulling van de feestweek, Spiekster Nijs, Oud & Nieuw, agenda-invulling. Tevens hebben wij kunnen luisteren naar Anton Bardie van St. Groninger Dorpen over Sterk Vrijwilligerswerk. Samen met hem is er een werkgroep ontstaan die aan de slag gaat met het realiseren van een vrijwilligerslijst. Wij willen de aanwezige mensen nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid. Jullie aanwezigheid heeft ons goed gedaan!

Oproep: Versier je tuin met Halloween!!
Versier eind oktober je tuin in Halloweenstyle en maak kans op een leuke prijs.

Vrijdag 26 oktober Pubquiz Spijk
Locatie: MFC (Nesweg 1) Inloop is vanaf 19.30 uur. Start 20.00 uur. Opgeven kan per groep van 4 pers. bij Jannie Pijper, Tweehuizerweg 5. ( janniepijper@hotmail.com) Kosten zijn €5,- per groep.

Zaterdag 27 oktober Spokentocht
Locatie/Start: MFC (Nesweg 1) Vanaf 19.00 uur. Voor iedereen vanaf het voortgezet onderwijs.
Opgeven kan per groep van max. 6 pers. voor 20 okt. bij José Hofstee Tuinbouwweg 5. SpooktochtSpijk@outlook.com. Kosten zijn €2,50- p.p. (aantal personen, groepsnaam en tel. contactpersoon vermelden)

Donateursgeld ophalen & Sinterklaascollecte
In de 1e 2 weken van november komen wij weer donateursgeld ophalen. Tevens vragen wij u dan ook om een vrijwillige bijdrage voor de intocht van Sinterklaas in Spijk.

Zaterdag 24 november Sinterklaasintocht

Oud & Nieuw
Afgelopen jaar was er voor het eerst na enkele jaren geen brandbult meer. Voor velen een groot gemis. Nu we weer richting het eind van het jaar gaan, vragen wij ons als bestuur af of de jeugd (actief op het voortgezet onderwijs), de behoefte heeft om met oud & nieuw iets te organiseren. Wij als bestuur stellen hiervoor geld beschikbaar. Tevens zijn wij bereid hierin te faciliteren. Een reactie kan gemaild worden naar dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

Feestweek 2018
Noteer alvast in uw agenda: De feestweek van 2018 zal georganiseerd worden van zaterdag 25 mei t/m zaterdag 1 juni. Het thema zal dit keer zijn: Ter land, ter zee en in de lucht.

Springkussens
Al enkele jaren beschikt het bestuur over een groot en klein springkussen. Deze zijn destijds door het Loket Leefbaarheid gerealiseerd. Mocht u deze willen huren, dan is dit mogelijk. Wij vragen een borg van €25,- en daarnaast kunt u een vrijwillige bijdrage doen. Voor meer vragen kunt u ons mailen.

Bestuursvergaderingen
1e donderdag van de maand, aanvang 19.30 uur
Heeft u iets te vragen of te melden, dan kunt u spreektijd aanvragen. Hiervoor kunt u een verzoek indienen bij onze secretaris.

Kitty Wiersema     voorzitter
Monique Kats         secretaris dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Jannie Pijper          bestuurslid
Freddy Hoogland  bestuurslid
Gea Reitsema          bestuurslid
Cor Bouma               bestuurslid