Beweegtuin weer een stap verder

De beweegtuin is weer een stap verder. Na de zomervakantie zijn we weer met frisse moed begonnen. De informatie vanuit de infoavonden die we in juli/augustus hielden is bijgewerkt. Zo is de duikelstang vervangen door de twister en is begonnen met het schrijven van een beweegprogramma met daarin de voorgestelde doelen.
We hebben na veel minnen en plussen besloten ons stappenplan iets te vertragen zodat de opening pas in mei 2019 gerealiseerd kan worden.
Reden waren met name de aangevraagde omgevingsvergunning, de instroom van financiële middelen en het starten in mei 2019 met hopelijk mooi weer.
Samen met de werkgroep beweegtuin Delfzijl zijn we aan het onderhandelen over de aankoop van alle toestellen. Daarnaast hebben we opnieuw fondsen aangeschreven om ook op langere duur te beschikken over gelden die onderhoud garanderen.
We hopen u in oktober/november opnieuw tijdens een infoavond onze laatste informatie te kunnen mededelen.

Het laatste nieuws. We hebben van de gemeente Delfzijl bericht ontvangen dat voor de realisatie van de beweegtuin geen omgevingsvergunning is vereist. Wij kunnen de werkzaamheden zonder nadere berichtgeving van de gemeente Delfzijl uitvoeren.

Elly Flikkema

Dorpsagenda