Oude foto’s uit Michigan (2)

Wederom plaatsen we een aantal prachtige oude foto’s die we kregen van Maynard Flikkema uit Grand Rapids (Michigan). Samen met zijn broer en ouders emigreerde het gezin in 1948 naar de Verenigde Staten.

Op de eerste foto staan de vader en ooms van Maynard. Vader Willem speelde in de Concordia Spijk band. De foto is genomen eind jaren dertig of begin jaren veertig.

Op de tweede foto staat Maynard zijn opa Meindert Flikkema. Hij had een transportbedrijf in Spijk. Hij transporteerde brandstof tussen de jaren twintig en jaren veertig voordat ook hij begin jaren vijftig naar Grand Rapids (Michigan) emigreerde.

Op de derde foto staat de familie van vaders, Willem Flikkema, kant. De familiefoto van Meindert en Elske Pijper-Flikkema is in 1938 gemaakt. De gehele familie, behalve zoon Menko die was omgekomen tijdens de explosie in juni 1945, is uiteindelijk geëmigreerd naar de Verenigde Staten. Menko liet weduwe Tetje achter en twee kinderen (Elly en Atty). Meindert en Menko moesten nog geboren worden.

Dorpsagenda