Knappe prestatie van Annejet Dijkman

Knappe prestatie op het Prinses Christina compositieconcours door Annejet Dijkman
Zaterdag 18 november vertrok er rond 12.30 uur een bus uit Spijk met daarin bijna 30 leden van Chr. Muziekvereniging CBS met als bestemming het conservatorium te Utrecht.
Annejet had zich ingeschreven voor het Prinses Christina compositieconcours en had daarvoor een werk geschreven die als titel “The Escape” meekreeg. Een titel waaraan ieder zijn eigen invulling kan geven: je wilt weleens ontsnappen aan je werk, aan school of aan het land waarin je woont omdat het daar niet veilig is, ontsnappen aan de aarde die hier in Groningen nogal eens beeft enz. enz.
Het werk heeft ze geschreven voor fanfare en samen met de dirigent van CBS, Simon Visser, bijgeschaafd tot wat het geworden is. Ze mocht het werk in Utrecht laten uitvoeren door haar eigen vereniging CBS en ze mocht ook zelf het werk dirigeren.
Als laatste van de 28 deelnemers beklom zij met CBS even voor 17.00 uur het podium en werd het werk, na een inspeelwerk, ten uitvoer gebracht. Een optreden zoals ze nog nooit hadden meegemaakt tijdens het 2 jaarlijkse Prinses Christina compositieconcours. Veelal worden de optredens verzorgt door strijkinstrumenten, piano, harp en melodisch slagwerk. Een groot applaus viel haar en de vereniging ten deel en na het optreden complimenten van velen.
Na lang juryberaad werd er rond 19.00 uur bekend gemaakt wie er in de prijzen waren gevallen. Annejet kreeg een eervolle vermelding voor haar werk en kreeg de Residentie Orkest Prijs: Bijwonen van een repetitie en concert door het Residentie Orkest en een meet & greet met de dirigent.
Na een hapje en drankje zat iedereen om 20.00 uur weer in de bus richting Spijk waar we om 22.45 uur weer veilig aankwamen.
Over 2 jaar wordt weer een compositieconcours georganiseerd en waarschijnlijk zal Annejet dan ook weer een van de deelneemsters zijn.

chr. muziekvereniging CBS