Programma informatieavond ontwikkelingen Spijk

Dorpsbelangen Spijk en de gemeente Delfzijl organiseren op 17 oktober 2017 een informatieavond in het Multifunctioneel Centrum aan de Nesweg 1 in Spijk om 19.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur. Op deze avond geven het bestuur van Multifunctioneel Centrum Spijk (MFC Spijk) en de gemeente een toelichting over de ontwikkelingen in het dorp. Het bestuur van MFC Spijk geeft een korte toelichting over de plannen voor het MFC. De gemeente informeert over de laatste stand van zaken met betrekking tot de bouw van het nieuwe kindcentrum in het dorp. Gedurende de avond is er de gelegenheid om de verschillende ontwerpen in te zien en daarover met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

Spieksters veur elkoar
Tijdens deze avond overhandigt de initiatiefgroep “Spieksters veur elkoar” een informatiefolder aan wethouders Jan Menninga en IJzebrand Rijzebol. Dorpsbelangen, Steunstee, de kerk, huisarts, gemeente, Stichting Welzijn en Dienstverlening en enkele betrokken dorpsbewoners, hebben het initiatief genomen tot het opzetten van een informele hulp- en zorgstructuur (noaberschap) voor Spieksters die (tijdelijk) te maken hebben met een beperking, ziekte of een ongeval. Het gaat dan om kleine alledaagse klussen, zoals vervoer naar ziekenhuis of verpleeghuis, computerhulp, tv en/of telefoon instellen, boodschappen doen, hond uitlaten, grasmaaien, enzovoort. Meer informatie over Spieksters veur elkoar kunt u op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00–12.00 uur krijgen via telefoonnummer 06 19 01 93 39.

Programma informatieavond:

19:30–19:35 Opening
Welkomstwoord door gemeente en Dorpsbelangen
Gespreksleider: Meindert Schollema

19:35–19:55 Ontwikkelingen MFC Spijk
Korte toelichting door bestuur, gelegenheid voor vragen ter verduidelijking

19.55–20.20 Ontwikkeling kindcentrum & sport Spijk
Korte toelichting door gemeente en architect , gelegenheid voor vragen ter verduidelijking

20:20–20.30 Uitbreiding COOP
Korte mededeling door Hans Ronde, wethouder gemeente Delfzijl

20.30–20.35 Spieksters veur elkoar
Overhandiging flyer aan wethouders Jan Menninga en IJzebrand Rijzebol.

0 Korte pauze

20.45–21.45 Tafelgesprekken
De verschillende onderwerpen hangen ter inzage op de wanden of liggen op tafels. Inwoners kunnen vragen stellen en in gesprek met de medewerkers van de gemeente en bestuur MFC Spijk.

21.45–22.00 Afsluiting

 

Dorpsbelangen Spijk
Gemeente Delfzijl