Meedenken over een woonvisie Spijk

De gemeente Delfzijl heeft het plan om een woonvisie te ontwikkelen. Doel is om te zorgen dat in de toekomst iedereen in Delfzijl, en ook in de omliggende dorpen, goed en veilig kan wonen.

Bij het ontwikkelen van zo’n visie wordt gekeken naar ontwikkelingen op het gebied van bevolkingssamenstelling, het type woningen dat hierbij nodig is, maar ook naar onderwerpen als onderwijs en zorg, winkels en andere voorzieningen, verenigingen, etc. Ook thema’s als aardbevingsbestendigheid, energiezuinige woningen, woningen voor jongeren en voor senioren, komen aan de orde.

Dorpsbelangen Spijk zit binnenkort met de gemeente om tafel om hierover te praten. Het gaat dan wat ons betreft vooral over Spijk. Daarom nodigen wij u graag uit om hierover mee te denken, zodat wij goed beslagen ten ijs komen. Welke wensen heeft u, en wat vindt u aandachtspunten. Bent u tevreden met hoe het nu is, of wilt u veranderingen. Laat het ons weten. U kunt uw opmerkingen mailen naar dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

Johnny Sikkema