Soos sloot seizoen af in Giethoorn

Wat hebben we een prachtige, zonnige en warme dag gehad , de 17e mei, toen we met 45 Spieksters ( jammer dat er 1 moest afzeggen vanwege gezondheidsproblemen) een reis hebben gemaakt naar Giethoorn!

Om 8.20 uur zijn we vertrokken vanaf de Steunstee. Touringcar bedrijf Meedhuizen BV, met als chauffeur Bob, heeft ons naar Giethoorn gebracht via de Eemshavenweg , Groningen en toen richting Heerenveen, Giethoorn.

We waren er vroeger dan gepland, maar dat was geen bezwaar! Binnen een mum van tijd stond de koffie met appelgebak op tafel. Omdat we wat tijd over hadden, overlegd met het personeel van de Rondvaart Zuideinde v.d. Zande. Zij waren zeer enthousiast en boden zelf aan om de rondvaart uit te breiden, onze dank daarvoor was en is groot! Iedereen heeft zeer genoten van de rondvaart door de grachten van Giethoorn en over de Bovenwijde. In de grachten zagen we een bootje met een Chinees Bruidspaar die hier speciaal komen om foto’s te maken!! Na bijna 2 uur varen waren we weer bij het vertrekpunt waar de bus stond te wachten om ons naar het restaurant De Otterskooi te brengen. Bob had zijn fiets meegebracht om in Giethoorn te gaan fietsen, ook hij heeft genoten van het prachtige weer. We werden bij De Otterskooi hartelijk ontvangen en het buffet stond al klaar! Tafel voor tafel konden we langs het zeer uitgebreide buffet lopen om onze keus te bepalen. Het liet zich goed smaken en de complimenten waren niet van de lucht! Na het eten pikte de bus ons weer op ons via een prachtige toeristische route door Drenthe weer naar Spijk te brengen. In Steunstee werden we verwelkomt door een paar vrijwilligers die koffie en thee hadden gezet, en met een heerlijk plakje cake, was dit de afronding van deze onvergetelijke dag!

Een paar opmerkingen die we te horen kregen van de Spieksters:

  • “Geweldig dat er bijna niet gelopen hoefde te worden.
  • “Wat zal dit veel tijd en beslommeringen hebben gekost om dit te organiseren!”
  • “Wat hebben we heerlijk gegeten, wat was het een prachtige dag

We willen hierbij onze dank overbrengen aan de commissie van het Dorpsbudget, door een aandeel hiervan was het mede mogelijk om deze reis te organiseren, zodat de Spieksters met een kleine eigen bijdrage deze reis konden meemaken! En Steunstee heeft natuurlijk een groot aandeel voor zijn rekening genomen. Want Steunstee is van en voor de Spieksters!!

Namens Steunstee
Pie Pijper