Cursus Reanimatie/AED

Reanimatie/AED-cursus
Gratis Reanimatie-estafette Godlinze 16 en 17 juni

“Slagingskans van de reanimatie verhogen”

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni organiseert Groningen HartVeilig (GHV) een reanimatie-estafette voor alle inwoners van Spijk, Godlinze en omstreken die zich als burgerhulpverlener aan willen sluiten bij het alarmeringsnetwerk HartslagNu. Tijdens deze estafette leren deelnemers in één weekend reanimeren en hoe dit in de praktijk gebruikt kan worden. De estafette start op vrijdag 16 juni om 19:30 uur met een voorlichtingsbijeenkomst in de het Dorpshuis in Godlinze. Tijdens deze avond komen alle aspecten van burgerhulpverlening aan de orde en wordt uitleg gegeven over het alarmeringssysteem HartslagNu. Niet alleen aankomend burgerhulpverleners maar ook ieder ander die geïnteresseerd is, is van harte welkom tijdens deze avond.

Gratis reanimatie/AED-cursus
Zaterdag 17 juni van 9.00 tot 12.00 uur is er een reanimatie/AED-cursus waarin deelnemers leren reanimeren. Vanaf 13.00 uur beginnen de 6-minutentrainingen. Op verschillende locaties in de buurt van het dorpshuis liggen reanimatiepoppen. Bij elke pop is een instructeur en een Lotus slachtoffer aanwezig. Tijdens deze training wordt een echte oproep zo realistisch mogelijk nagebootst. Zo kunnen deelnemers ervaren hoe het is om binnen 6 minuten een reanimatie op te starten en samen te werken met andere burgerhulpverleners. Rond 15.00 uur is de afsluiting van de estafette met de uitreiking van de certificaten en reanimatiehesjes aan de deelnemers.

Reanimatie cruciaal
De hulpverlening in de eerste 6 minuten is bij een hartstilstand cruciaal voor de overlevingskansen. GHV zoekt daarom zoveel mogelijk burgers die in hun eigen omgeving opgeroepen kunnen worden. Burgerhulpverleners die aangemeld zijn bij HartslagNu krijgen in geval van een reanimatie bij hen in de buurt van de 112-meldkamer gelijktijdig met de ambulance een oproep. Zij kunnen dan direct naar het slachtoffer om de reanimatie te starten. Er zijn inmiddels meer dan 5.500 vrijwilligers in de provincie Groningen.

Informatie en contact
Meer informatie is te vinden op de website www.groningenhartveilig.nl en www.hartslagnu.nl. Contactpersoon voor deze estafette is Aaltjo Koster van GHV, telefoonnummer 06-10197267.

Aanmelden
Inwoners die zich als burgerhulpverlener willen inzetten voor een hartveilige buurt, kunnen zich voor de reanimatie-estafette aanmelden via:

https://www.groningenhartveilig.nl/index.php/kalender

Inwoners die al in het bezit zijn van een geldig certificaat, kunnen er voor kiezen alleen de voorlichting te volgen en mee te doen aan de 6-minutentraining.

De estafette, inclusief lunch, is gratis.

Mocht u meer willen weten of het lukt niet om u aan te melden, dan kunt u ook een e-mail sturen naar dorpsbelangenspijk@hotmail.nl of contact opnemen met J.Sikkema 06-51323546