Wereldmuziek in Spijk

Toen we in 2011 bijna het leukste dorp van Groningen werden en met die wedstrijd zagen hoe Spijksters alle mogelijke moeite deden om hun dorp te promoten, bedachten we dat we af en toe een activiteit moesten organiseren om met elkaar het dorp leefbaar te houden. Vandaar “Spijk ontmoet”. Om Spijk leefbaar te houden is het belangrijk dat we elkaar blijven ontmoeten, met elkaar plannen gaan maken, elkaar de kans geven te kunnen zeggen wat je niet aanstaat, maar vooral hoe het beter kan.
We proberen af en toe een activiteit te organiseren om het dorp in beweging te brengen. We hadden nieuwjaarsborrels, een stamppotbuffet, high tea, tapas en nu het wereldorkest van het IVAK. Muziek is ook een verbindende factor, je hoeft elkaars taal niet te leren om elkaar te begrijpen.
Gisteren nam het wereldorkest ons mee naar diverse delen in de wereld, de Balkan, Zuid Amerika, Cuba, te veel om op te noemen. En liet ons volksmuziek horen, waaronder Kletzmer, Joodse muziek. Het orkest heeft ons laten zien wat wereldmuziek is en hoe je met muziek de wereld een stukje mooier kunt maken.

Truus, Bouke, Zwannie, Monique, Beitske.