Lezing dhr Beukema in bibliotheek Spijk

In samenwerking met de Steunstee en de Bibliotheek in Spijk is vanmorgen een lezing gehouden door dhr. H. Beukema, de schrijver van het boek ‘Onderduiker in Noordoost-Groningen’.

Eerst stelde dhr. Beukema zich even voor en legde uit hoe hij er toe gekomen is om schrijver te worden. Jaren geleden voelde hij zich genoodzaakt om te reageren op een krantenartikel waarin erg veel fouten stonden. Dhr. Jan Knollema las dat artikel en moedigde hem aan om zelf stukken, en later boeken, te gaan schrijven. Aldus geschiedde. De meeste boeken gaan over maritieme onderwerpen maar ook over de geschiedenis van de provincie Groningen.

Na de pauze was het verhaal van dhr. Olinga aan de beurt. Geboeid zat het publiek te luisteren naar spannende gebeurtenissen die Olinga heeft beleefd als 18-jarige onderduiker in de provincie.

Het was te merken dat het tweetal elkaar vaker had ontmoet. Ze vulden elkaar op een prettige manier aan om er een mooi verhaal van te maken.

Na afloop was er gelegenheid om de schrijver en hoofdrolspeler te spreken en konden er boeken gekocht én gesigneerd worden.

Marjan Kramer