Dorpsbudget 2016 update

Na de succesvolle bijeenkomst in juni, waarin we besloten hebben om eerst bij het Loket Leefbaarheid aan te gaan kloppen, kunnen wij u mededelen dat alle verzoeken die daar zijn ingediend ook zijn gehonoreerd.

Priegeldörp heeft een grote pan kunnen kopen en dorpsbelangen krijgt een pak voor het hulpje van sinterklaas. Er zal een bankje geplaatst worden bij het speeltuintje aan de Tuinbouwweg en een ooievaarsnest bij de tunnel aan de Hoofdweg Zuid. Inmiddels zijn er 2 springkussens gearriveerd, die gebruikt kunnen worden tijdens evenementen in het dorp. VV Poolster krijgt loungebanken en picknicktafels en de speeltuin wordt voorzien van een nieuwe draaicarrousel. De ideeën zijn aangedragen door verenigingen en door inwoners uit Spijk.

Uit het dorpsbudget wordt de 4 mei herdenking betaald en TV Oldencate heeft inmiddels nieuw buiten meubilair. De ijsbaanvereniging kan binnenkort aan de slag gaan met het vervangen van het keukenblok.

Het Loket Leefbaarheid heeft nu zoveel projecten medegefinancierd, dat er ongeveer 4300 euro van het dorpsbudget 2016 over is. Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe ideeën. Dus heeft u nog een goed idee, groot of klein, laat het ons dan weten. U kunt uw idee indienen tot 8 oktober via dorpsbudgetspijk@gmail.com

Kitty en Linda

Commissie dorpsbudget

logo_loket

Dorpsagenda