Een dag uit de geschiedenis: Kunstlicht

Ik werd gisteren getriggert door de tekeningen van Christa Woldhuis. In 2005 was er namelijk een reizende expositie die ook Spijk aandeed. Er waren ook Spijkster kunstenaars aanwezig met hun eigen beeldende kunst. Een leuk initiatief dat best veel bezoekers trok. Naast Christa Woldhuis is het werk van de jeugdige Spiekster Lotte Wiersema ook niet onverdienstlijk. Misschien kan er in de toekomst ooit een leuke expositie van Spijkster kunstenaars worden georganiseerd!! Een van de zoons van Nico Wiertsema kon toch ook zo geweldig tekenen?

Klik hier voor het artikel uit 2005

Jan G. Hazeveld

PS. Mocht u nu ook geïnteresseerd zijn in kunst&cultuur dan kan ik de tentoonstelling van jonge kunstenaars (uit diverse landen) in Groningen aanbevelen. Komend weekend organiseren drie Spieksters (Niels Wiersema;Lotte Wiersema;Roos Hazeveld) namelijk een tentoonstelling in Groningen. Voor meer details kijk hier

Dorpsagenda