Exit Poll Enquête Dorpsbelangen

Onlangs viel er bij ons een limited edition van de enquête van dorpsbelangen op de mat. Wij kregen het lotnummer 713 toegewezen, maar dat zal bij het bestuur wel bekend zijn. In het kader van de privacy en de vrijheid van meningsuiting is het denk ik dan ook maar beter om aan te geven dat ik niet mee doe met deze loterij.

Het betreft hier een enquête met meer bijlagen dan echt werkelijk inhoudelijk goede vragen. Vragen waar we ons in het dorp echt mee bezig zouden moeten houden ontbreken spijtig genoeg. Onderwerpen waar je als dorpsbelangen, al dan niet met experts uit het dorp, de komende jaren mee aan de slag zou moeten gaan. Duurzaam -en veilig wonen en bijvoorbeeld de zorg. Waarom kan dat in andere dorpen allemaal wel???

Stichting of vereniging?
De kern van de enquête draait om de vraag of dorpsbelangen een vereniging moet worden of stichting moet blijven. Belangrijker is volgens mij de vraag waarom deze discussie ooit is ontstaan. Het suggestief uiteenzetten van de verschillen tussen deze twee verschillende rechtsvormen draagt niet bij aan een objectieve keus. Zelf voel ik me, naar de lokale overheden, niet door dorpsbelangen vertegenwoordigd omdat ik niet eens weet wie er allemaal in het bestuur zitten. Laat staan waar ze zich de laatste jaren zoal richting de lokale overheden mee bezig hebben gehouden. En voor de duidelijkheid dan heb ik het hier niet over de feestweek,  Sinterklaas en andere festiviteiten. Ik kan alle aangedragen voor- en nadelen van een stichting hier doornemen, maar wat voor mij echt belangrijk is, is onder andere COMMUNICATIE en TRANSPARANTIE. Dat bewoners echt worden geraadpleegd en betrokken.

Mocht u uw formulier kwijt zijn dan kunt ons lotnummer lenen. Rest mij enkel nog de vraag of u de enquête gaat invullen of al heeft ingevuld en wat u echt belangrijk vindt.

Jan G. Hazeveld

Gaat u de enquete invullen (of reeds ingevuld)?

  • Ja (44%, 20 Stemmen)
  • Nee (36%, 16 Stemmen)
  • Weet niet (20%, 9 Stemmen)

Aantal stemmen: 45

Laden ... Laden ...

Wat vindt u belangrijk? Kies 2 uit de onderstaande onderwerpen.

  • Zorg (36%, 28 Stemmen)
  • Veilig -en duurzaam wonen (31%, 24 Stemmen)
  • Dorpshuis (14%, 11 Stemmen)
  • Feestweek (10%, 8 Stemmen)
  • Anders (8%, 6 Stemmen)

Aantal stemmen: 45

Laden ... Laden ...

Een gedachte over “Exit Poll Enquête Dorpsbelangen

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda