Update dorpsbudget 2015

We hebben veel ideeën binnen gekregen omtrent het dorpsbudget.
Het idee om van de ijsbaan een visvijver voor jong en oud te maken met niet teveel water, zodat er in de winter ook op geschaatst kan worden, werd helaas door de gemeente afgewezen. Ook het asfalteren van de ijsbaan kwam weer als idee binnen, maar hiermee zijn zoveel kosten gemoeid dat dit niet haalbaar is vanuit het dorpsbudget. Of het überhaupt mogelijk is, is nog maar de vraag. Een kunstgrasveld voor VV Poolster kwam voorbij, maar dat voldoet niet aan de eisen van het dorpsbudget. Ook kwam weer de vraag om hier en daar paden (asfalt/schelpen) aan te pakken. Dit is een taak voor de gemeente en valt derhalve niet onder het dorpsbudget. We geven het wel door uiteraard. Maar misschien is het handig dat zoveel mogelijk mensen dit doen via de gemeente. Hopende dat er dan daadwerkelijk een keer wat aangepakt gaat worden. Het opfleuren van parkjes en gras d.m.v. bloembollen proberen we volgend jaar uit te voeren. Hierbij hebben we wel hulp van de inwoners van Spijk nodig. Het idee om de tunnels in Spijk te beschilderen werd enthousiast ontvangen door de gemeente, hier zijn wij dan ook mee aan de slag gegaan. We hebben inmiddels een kunstenaar gesproken. Het leek hem en ons een goed idee om dit samen met de inwoners van Spijk te doen. Hij zou dan de “moeilijke” kunst aanbrengen en wij als inwoners gaan dan “schilderen op nummer” . In eerste instantie zou dan de tunnel aan de Hoofdweg Zuid aangepakt worden (fietspad gedeelte). Ook dit kost erg veel geld, maar het zou een mooie binnenkomer zijn voor ons prachtige dorp. We hopen dat dit alles door kan gaan, er is inmiddels een brief naar Rijkswaterstaat gestuurd om toestemming te vragen.

Besteding dorpsbudget 2015 tot op heden:

  • De goedheiligman en 1 van zijn maatjes worden voorzien van nieuwe kledij.
  • Bijdrage Muziek feest ’t Loug van 30 mei
  • Bijdrage terptips
  • Bijdrage 4 mei comité

Heeft u nog een leuk idee dan kunt u deze te allen tijde naar ons toesturen. We hebben regelmatig overleg met de gebiedsregisseur. Alle ideeën worden in elk geval bewaard. Mocht het in een jaar niet doorgaan dan kan het misschien een jaar later uitgevoerd worden. Je weet maar nooit. Bovendien veranderen de regels waaraan een aanvraag voor het dorpsbudget moet voldoen misschien en kan een ooit ingediend idee dat niet aan de regels voldeed dan toch uitgevoerd worden. Zolang het dorpsbudget blijft bestaan natuurlijk.

Het mailadres voor ideeën of vragen is dorpsbudgetspijk@gmail.com

Met een vriendelijke groet,

Kitty en Linda,
Commissie dorpsbudget