Brandbult op de tocht!

Aangezien niet al onze lezers gebruik maken van Facebook  plaatsen we ook de Facebook stukjes van onze gebiedsregisseur (Edwin Broekman) door op de site.

Heb gisterenavond gesproken met jongeren die het jaarlijkse Vreugdevuur organiseren in Spijk. Hun woordvoerder had al contact met mij gehad over de vergunningaanvraag, want er is een flinke kink in de kabel. Op de beoogde locatie komt een tankstation. Zoeken naar een oplossing dus. De woordvoerder vertelde me dat het initiatief belangrijk is voor het dorp. Het gaat om veel meer dan het vuur alleen. Jongeren leren ook ‘besturen’ want er komt veel bij de organisatie kijken. Plannen, organiseren, samenwerken, communiceren met omwonenden, hoe omgaan met bureaucratie (vergunningaanvraag) etc. etc. Daarmee kweek je ook toekomstig kader voor het dorp. Het vreugdevuur in Spijk is ook belangrijk omdat het vroeger onrustig was rond de Jaarwisseling. In het gesprek gesproken over een alternatieve locatie en een aangepast vuur.

De groep maakt nu een nieuw plan, ik ga het gesprek aan met de vergunningverlener en de brandweer om het belang van de activiteit te benadrukken. Vraag politie als bondgenoot want zij benadrukken het belang van het vuur i.v.m. het voorkomen van de onrust die er vroeger was. En die jongeren …… die waren gewoon heel erg leuk, je zag dat ze helemaal voor dat vuur willen gaan. Dan kan ik niet achterblijven. Van zo’n groep en hun ‘drive’ het vuur door te laten gaan, word ik letterlijk en figuurlijk warm. Dan wil je niets anders dan enorm je best voor ze te doen, want we zijn er nog zeker niet.