Staan burgemeesters wel pal achter hun burgers?


Vorige week berichtte ik op deze site over een gerechtelijke uitspraak betreffende de WOZ-waarde van de huizen in het aardbevingsgebied. De rechter oordeelde dat de WOZ-waarde 10% lager ligt, dan de door de gemeenten vastgestelde waarde. Verder meent de rechter dat de WOZ-waarde met een extra € 2500,—moet worden afgewaardeerd als gevolg van rompslompschade voor de eigenaren. Dit alles naar aanleiding van de imagoschade van het aardbevingsgebied.

Een enkele burgemeester heeft gereageerd op de uitspraak. “Wij moeten de uitspraak van de rechter nog nauwkeurig bestuderen”, was de reactie. Volgens de burgemeesters, kunnen de gemeenten de inkomstendaling door deze uitspraak onmogelijk dragen.
Deze halfslachtige opstelling stoort mij bijzonder. Beter was het geweest dat de burgemeesters pal achter de belangen van de inwoners waren gaan staan en de WOZ-waarde conform de rechtelijke uitspraak zouden terugbrengen.
Met de rechtelijke uitspraak in de hand, kunnen de gemeenten aankloppen bij het Rijk en de NAM voor compensatie voor het verlies aan gemeentelijke inkomsten.

Een gedachte over “Staan burgemeesters wel pal achter hun burgers?

  • 10 juli 2015 om 10:31
    Permalink

    Beste Piet-Jan bestudeer de uitspraak maar goed en hou in de gaten of ze niet in beroep gaan tegen de uitspraak, gaan ze niet in beroep dan kun je zelf een proceduren aanspannen.
    Ben

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda