Sfeerimpressie Sterrit 2015

“Als u de weg kwijtraakt, belt u dan de kantine van  vv Poolster. U krijgt dan iemand van de organisatie aan de lijn, die u weer op het juiste spoor zet.”

Met dit vertrouwenwekkende bericht op de routebeschrijving van de sterrit van gisteravond in het kader van de Feestweek, gingen wij vol goede moed op pad. Voor ons beproefde team, bestaande uit Trijntje Dijkstra, Beitske Eversdijk en ikzelf, is het de derde sterrit.

Tijd is geen factor dit jaar. Wel is het belangrijk de sterrit te voltooien in het juiste aantal kilometers. (alleen bekend bij de organisatie)

Direct na het vertrek gaat het al mis. Nadat we driekeer ’t Loug zijn rondgereden, zijn we maar weer teruggekeerd naar Oldencate. De dagteller weer op 0 en opnieuw gestart. Vanaf dat moment verliep alles vlotjes. Het beantwoorden van de vragen leverde weinig problemen op.

Bij het kerkje van Tjamsweer moesten we de auto verlaten. Het was daar een drukte van jewelste. De inzet van verkeersregelaars, zou geen overbodige luxe zijn geweest.

Om negen uur waren we terug in de inmiddels stampvolle kantine van Poolster. Na verloop van tijd maakte Harry de Groot de uitslag bekend. De dertien hoogst geëindigde deelnemers werden bekend gemaakt. Nadat we ons vragenformulier hadden opgehaald, bleek dat abusievelijk niet te zijn gecorrigeerd.

Gelukkig vinden wij meedoen belangrijker dan winnen, dus verlieten wij goedgemutst de kantine. Volgend jaar staan we weer vol goede moed aan de start.