Poolster gaat voor promotie

Poolster gaat voor promotie. Vandaag werd de nacompetitie veilig gesteld, ook al konden we dat volgens de rekenmeesters sowieso niet meer ontlopen.  Doelstelling voor dit seizoen was een elftal opbouwen en vooral plezier krijgen door goed voetbal. Hoe kan het lopen! Een stevige derde plek achter Pelikaan S en Mamio! Hier had niemand rekening mee gehouden.

Ik vond het een vreemde gewaarwording vanmiddag. Geen uitgelaten menigte, geen juichende spelers. De ploeg is nog niet klaar, we willen meer. In de bestuurskamer begon het rekenwerk. Over de wedstrijd van volgende week, met alle respect, wordt niet gesproken. Het oog is vooral gericht op de twee nacompetitiewedstrijden. Tegen wie? De situatie waarin Poolster zich bevindt is bizar te noemen. Tegen wie willen we spelen?  Grijpskerk of Godlinze!!

Hebben we een keuze? Nee, is het antwoord. Poolster zal volgende week gewoon willen winnen en zich bewust zijn van de sportiviteit. Met welke elf is nog de vraag. De Munck zal geen risico’s willen nemen met halve blessures en spelers die op scherp staan. Dit zou elke verstandige trainer in overweging nemen.

Vandaag was het niet zo best, vooral de eerste helft was matig van twee kanten. Binnen vier minuten hadden beide ploegen al een aantal corners mogen nemen. VVS was hier het gevaarlijkst. De tegenstander van vandaag gooide alle registers open. Ze moesten winnen om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De ploegen troffen elkaar dit seizoen al twee keer. De eerste keer was voor de beker. In Spijk verloren de Oldencaters toen nog. In het eerste competitietreffen wisten we ternauwernood een 1-0 achterstand in de laatste tien minuten om te buigen in een 1-3 winst. Gemakkelijk zou het dus vanmiddag ook niet worden.

De betere kansjes waren dan ook voor de gasten. De beste kans voor Spijk kwam pas in de dertigste minuut. Tekenend was dat deze kans van de voet van een tegenstander kwam. Voor de rest gebeurde er weinig in het eerste bedrijf.

In de tweede helft startte Poolster goed. Na twee minuten stoomde Dennis Smit naar voren. Hij gaf een ouderwetse voorzet af en Kevin Bijlsma timede perfect, zwevend kopte hij de 1-0 binnen. Een schitterend doelpunt en de bevrijdende voorsprong was een feit. Toch bracht deze voorsprong nog niet de rust die je verwachtte. We speelden wel iets beter dan in de eerste helft maar het bleef ploeteren. We kwamen nog niet echt in ons spel. Ongerust werden de Spijksters er niet van omdat ook VVS er aanvallend niet veel van bakte.

Nee, de toeschouwer was niet de winnaar vanmiddag. Wel scoort Poolster nog twee keer via nogmaals Kevin en Dennis van Dijk. De uitslag had nog groter kunnen zijn als de scheids een strafschop had toegekend. Daarentegen werd ook VVS een keer onterecht afgefloten wegens vermeend buitenspel.

Volgende week het laatste competitietreffen tegen het al gedegradeerde Noordpool. Het seizoen is al absoluut geslaagd!! Of toch niet?