Proeverij bij Buist

Het had ook zo maar weer “zomaar een zaterdagochtend in Spijk” kunnen zijn. Ik wilde vandaag vroeg boodschappen doen zodat ik ook nog de verticuteermachine ter hand kon nemen als het weer mee zou zitten. Bij Buist aangekomen bleek echter dat er verschillende proeverijen waren. Het was dringen om een stukje van het, zelf af te bakken, Paasbrood met amandelspijs te bemachtigen. De jarige Henk Pastoor liet het goed smaken en wist me aan te raden om een paar van die mooie wijnen mee te nemen. De kurk zat nog op de fles omdat het volgens Willeke nog te vroeg was. Iemand achter me wist me te vertellen dat het nooit te vroeg was voor een goede rode wijn. Met die wijsheid op zak heb ik het toch maar bij een bakkie en brood gehouden.

Op mijn vraag aan Willeke of er niet een permanente opstelling voor koffie kon komen kreeg ik een nee. Dan straks nog maar even een eierbal bij Pakes halen …. mmmmmm Pasen.

Iedereen fijne Paasdagen gewenst

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda