Poolster wint bij VVK

Vandaag is ons eerste te vinden op sportpark”Het Noorden”. Hier voetbalt al weer een aantal jaren  Voetbal Vereniging Korreweg. Voorheen waren ze te vinden in volkswijk “de Hoogte”, de naam van de kantine herinnert hier nog aan.

Zelf vind ik de wedstrijden tegen VVK altijd bijzonder, waarom kan ik niet precies omschrijven, waarschijnlijk omdat er altijd wel spektakel is en de uitslagen vaak niet te voorspellen zijn.  Vandaag verwacht ik een spannende pot met twee ploegen die aardig gelijkwaardig zijn.  Poolster zal de kop erbij moeten hebben, VVK is slim en heeft het thuisvoordeel van het kunstgras.

Vorige week was ik iets te optimistisch wat het blessureleed betreft. Vincent Lips zal nog niet starten.  Dennis van Dijk heeft zich ook afgemeld voor deze wedstrijd. Het is afwachten hoe de “van Basten enkel “ van Johan de Groot zich houdt. De zwaar getapete Jeroen de Groot begint wel in het hart van de verdediging, sportarts Nijboer gaf deze week groen licht. Ook begint Robbert Kok weer vanaf minuut één. Robbin Uilhoorn is het slachtoffer, Tom Dijkman start op het middenveld.

De Spijksters beginnen goed aan de wedstrijd. Al na zeven minuten gaat na drie corners de bal op de stip. Kevin Bijlsma schiet echter te slap in, zodat we dit buitenkansje niet weten te benutten. Poolster blijft aandringen en is veelvuldig aan de rand van de zestien van VVK te vinden. Julian Bos schiet een bal net over, Johan de Groot en Kevin mogen het om beurten  proberen, maar er zit te weinig overtuiging in. Wel moet gezegd worden dat de doelman van VVK aardig staat te keepen. Uit één van de vele hoekschoppen kopt Johan het leer net over. We hadden in deze fase absoluut afstand moeten nemen. Dan wordt VVK zelfs nog even gevaarlijk. Kees Dijkman schat een hoog opstuitende bal verkeerd in. In plaats van in het doel belandt de bal op het dak van het lege doel. Hier komen we even goed weg. Verder staat de verdediging, met Jeroen de Groot en Stijn de Regt in het hart en Marco Dijkstra en Dennis Smit op de flanken, als een huis. Ook het middenveld loopt lekker te voetballen. Er straalt weer iets van vertrouwen uit, het veldspel is dan ook een stuk beter dan de voorgaande weken. Poolster ondervindt meer hinder van het veld en de vervelende wind dan van het zeer matige VVK.

Toch zitten we al in de slotfase van de eerste helft als we eindelijk de verdiende voorsprong nemen. Kevin kopt de bal langs de gehinderde en mistastende doelman. Het is nog een minuut of vijf, VVK wordt plots wakker en begint te voetballen. Julian Bos krijgt nog een kansje uit een counter maar hij heeft te veel tijd nodig. Poolster gaat voor het eerst na de winterstop met een voorsprong de rust in.

Na de thee is het slappe hap. We staan de tegenstander op te wachten en nemen weinig initiatief. We gaan mee in het spel van de Stadjers.  VVK ruikt mogelijkheden, Kingma gaat zich warm lopen, het is nog niet gespeeld. Danny Wiersum wordt na een kwartier gebracht voor de niet fitte Johan. Een gouden wissel, een paar minuten later legt Danny de 0-2 in het mandje. Gelukkig maar, want het vertoonde spel van de eerste helft is ver te zoeken. Niels Swart wordt gebracht voor Robbert Kok. We moeten de voorsprong vasthouden, dit mogen we niet weggeven. Kevin gaat tien minuten voor tijd aan de kant voor Gijs de Weerdt.

We krijgen nog een paar kansjes, Julian weet de bal niet binnen de palen te krijgen, Tom schiet bekeken maar de bal belandt via de paal toch nog in de handen van de keeper. Kees moet ook nog een keer aan de bak na een schot van Kingma.

De Oldencaters komen verder niet meer in gevaar. We nemen de punten mee naar Spijk. Dit was gezien het vertoonde spel van VVK ook absoluut een must. Alle andere mogelijkheden waren verliespunten geweest. Volgende week weer in de stad op kunstgras. Als we het spel uit de eerste helft voortzetten moet dit ook tot een succes leiden.