Poolster sterkste in cruciaal duel

Het zijn de weken waarin de kaarten geschud  worden. De prijzen worden zo langzamerhand verdeeld. De prijs die voor Poolster gereserveerd zou kunnen worden is een plekje in de nacompetitie. De fel begeerde vierde plek zou hiervoor het ticket kunnen zijn.  Eigenlijk zijn hier nog twee kandidaten voor overgebleven. GEO en Poolster. Nu is dit dan ook de wedstrijd op deze gure zaterdagmiddag.

Een paar jaar eerder op een vergelijkbare middag ging het in Garmerwolde ook om een periodetitel, toen ging het mis. De gehele competitie was afgelast alleen in bij GEO werd gespeeld, verkleumd en met een kater begaven we ons laat in de middag weer huiswaarts.

Nu moet het anders, de punten moeten mee naar Spijk. De Munck had Tom Dijkman weer rechts in de verdediging geplaatst, Robbin Uilhoorn speelde op het middenveld. De trainer wilde meer voetbal zien. Dennis Smit bleef aan de kant. De eerste mogelijkheid voor Spijk kwam dan ook vrij vroeg van de voet van Robbin maar werd een prooi voor de keeper.

Poolster is nog niet helemaal scherp. Hier heeft de ploeg vaker last van in de beginfase. GEO krijgt de mogelijkheid om haar gevaarlijkste wapen, de hoge bal voor de pot, een aantal keren te gebruiken. In de zevende minuut wordt een corner van de gastheren slecht verwerkt, het is dan een koud kunstje voor één van de goede koppers van deze ploeg om de 1-0 binnen te knikken.

Een domper maar de wedstrijd duurt nog lang. Poolster heeft even tijd nodig om deze tegenslag te verwerken maar begint naarmate de eerste helft vordert steeds beter te voetballen. Het is in de zevenentwintigste minuut als Dennis van Dijk na prima aangeven van Kevin Bijlsma de verdiende 1-1 binnenschiet. In deze fase is Poolster de bovenliggende partij en wordt er uitstekend getikt. De beloning komt vijf minuten voor het rustsignaal. Kevin schiet de bal feilloos langs de doelman. 1-2.  Even later knalt hij keihard op de lat. We hadden voor rust meer afstand moeten nemen. Tegelijkertijd blijft het opletten geblazen. Marcel Werkman moet nog even strekken om een lage schuiver te keren.  Tevreden gaan we richting de thee.

Na de rust bepaalt GEO de wedstrijd, Poolster wacht wat af. Het goede spel is even weg. Toch vergroten we onze voorsprong. Kevin maakt z’n tweede van de middag. Hij zet de keeper heerlijk op het verkeerde been. 1-3. Er zijn dan vierenvijftig minuten gespeeld. Niks aan de hand. Kat in bakkie roepen de Spijkster analisten.

Dan gaat de uitstekend spelende Jeroen de Groot  in de fout, hij had moeten ruimen maar houdt de bal te lang bij zich. GEO profiteert optimaal. 2-3.

We staan nog voor maar hebben nog een half uur te gaan. Tom Dijkman valt geblesseerd uit. Dennis Smit is zijn vervanger. Supersub Danny Wiersum wordt gebracht voor Dennis Van Dijk en Marco Dijkstra voor Robbert Kok. We moeten alles geven. De wedstrijd ligt open.

Ik werp vaak een blik op het scorebord voorzien van een klok, de minuten kruipen traag voorbij.  GEO rekent op haar luchtmacht, hachelijke momenten voor ons doel. Er wordt zelfs nog een keer op de lat gekopt, ballen vliegen door de zestien.

Ook de Oldencaters krijgen kansen en met vlagen zie je het goede spel uit de laatste fase van de eerste helft. Beide ploegen hebben geen geluk in de afwerking in het tweede bedrijf.

De klok staat op negentig. Verder gaat hij niet. De keeper van GEO staat in ons doelgebied. Hij krijgt zelfs nog een dot van een kans.  Als GEO de zoveelste corner wil nemen fluit de uitstekende arbiter af. Poolster gaat als winnaar van dit sleutelduel  van het veld.

Nog zes punten halen uit de resterende vijf duels en hopen dat of BQ of Mamio de tweede periode pakt.  Corenos zit nog op het vinkentouw.