Spijkster Muziekkamer voor Muziek en voor Meer

De Spijkster Muziekkamer is in korte tijd al uitgegroeid tot een begrip bij de liefhebbers van muziek in onze provincie. Of het nu de Oude Muziek betreft bij de Zomerconcerten, of het modernere repertoire bij de Open Podium Dagen, altijd waren de stoelen in de muziekkamer goed bezet . Maar de Spijkster Muziekkamer heeft meer te bieden dan Concerten, Open Podium Dagen of Bed&Breakfast. – lespraktijk blokfluit en piano – ensemblespel – workshops – leesclub – feesten Dat er sinds kort een bordje ‘te koop’ op het pand aan de Hoofdweg-Noord 23 staat, betekent zeker niet dat Lisa van plan zou zijn uit Spijk te vertrekken. Integendeel. Zij wil zich blijven inzetten voor de dorpsgemeenschap Spijk. Alleen om haar ideeën echt gestalte te kunnen geven, heeft ze een ruimere woning nodig. En die kan zeker ook wel in Spijk of naaste omgeving gevonden worden. Maar daartoe zal toch eerst de eigen woning verkocht dienen te worden. Vooruitlopend daarop heeft zij de indeling van de woon- en muziekruimte drastisch gewijzigd, en geschikt gemaakt voor de hierboven vermelde activiteiten.

lespraktijk blokfluit en piano
Voor de ouders van kinderen wordt het steeds moeilijker om muziekonderwijs voor hun kinderen in de buurt te kunnen realiseren. Appingedam en Delfzijl zijn best flinke afstanden. Daarbij komt nog de moeite voor de ouders om hun kinderen te brengen en op te halen. De kosten die dat alleen al met zich meebrengt, bovenop de kosten voor het muziekonderwijs zelf, maakt het voor ouders steeds lastiger om hun kinderen muziekonderwijs te laten volgen. Lisa heeft langdurige ervaring met muzieklessen blokfluit en piano aan kinderen. Ook in andere plaatsen in binnen- en buitenland waar Lisa gewoond heeft, hield zij lespraktijk muziek aan huis. Maar ook met ouderen heeft zij ervaring in het lesgeven. Als geen ander weet zij hoe lastig het kan zijn om later nog een instrument te leren bespelen. Onlangs is zij daar zelf nog mee begonnen. Een lang gekoesterde wens ging daarmee in vervulling. De viola da gamba. Mocht u ook zo’n wens hebben bijvoorbeeld voor piano of orgel. Ook dat kan hier.

instrument lenen / oefenen in de Spijkster Muziekkamer
Voor wat betreft de lessen blokfluit, hoeft er niet meteen een instrument aangeschaft te worden. Er kan eerst een instrument geleend worden om te kijken of het wel bevalt. En wat betreft de lessen piano, hoeft u niet perse een piano thuis te hebben. De kinderen kunnen naast de lessen die ze krijgen, ook elke dag een tijdje komen oefenen in de Spijkster Muziekkamer. Dat kan bij Lisa. Met muziekles in het eigen dorp. Spreekt dit u aan? Aarzel dan niet, maar geef je op bij Lisa.

ensemblespel
Op de Open Podium Dagen is daar al een klein begin mee gemaakt. Spontaan ontstonden er soms kleine groepjes die met elkaar eenvoudige muziekstukjes gingen spelen. Het zou mooi zijn als ieder die een muziekinstrument bespeelt, zich aanmeldt voor het ensemblespel. Het doet er niet toe welk instrument het is, en op welk niveau er gespeeld wordt. Het gaat immers om het samen plezier beleven aan het spel. Spreekt dit u aan? Aarzel dan niet, maar geef je op bij Lisa.

workshops
Ook voor workshops leent de Spijkster Muziekkamer zich uitstekend. Er zijn al mensen gevonden die een workshop willen geven op het gebied van schilderen, van mozaïeken en van patchwork. Maar ook als je zelf een workshop zou willen geven op een bepaald gebied, staat de ruimte van de Spijkster Muziekkamer tot je beschikking. Voor de workshops schilderen, mozaïeken en patchwork kunt u zich al opgeven. Spreekt dit u aan? Aarzel dan niet, maar geef je op bij Lisa.

leesclub
Wat is er nou mooier dan met een groepje geestverwanten samen te komen om verhalen aan elkaar voor te lezen, of om gedichten voor te dragen. Zeker als dat gebeurt in de setting van de Spijkster Muziekkamer bij het knapperend vuur van de haard. Met muzikale intermezzo’s of zelfs begeleiding bij de declamatie. Zo’n eerste sessie is er al geweest. Tot volle tevredenheid van de deelnemers. Spreekt dit u aan? Aarzel dan niet, maar geef je op bij Lisa.

feesten
Soms valt er wat te vieren. Maar is het eigen huis er te klein voor. En is een restaurant weer te groots van opzet. Dan is de Spijkster Muziekkamer ook hier weer de ideale plek. U kunt zelf zorgen voor wat er ingekocht moet worden. U kunt het ook geheel laten verzorgen. De Spijkster Muziekkamer staat in elk geval tot uw beschikking. En muziek is er vanzelfsprekend ook. Uw eigen CD’s kunnen gedraaid worden. Maar ook live muziek is mogelijk. Dat kan gevarieerd zijn van klassiek tot populair. Zelfs de stem van Ede Staal is bijna sprekend en zingend terug te halen. Met Job oet Spiek. Hij heeft al verschillende keren opgetreden in de Spijkster Muziekkamer. Heeft u ook zin in zo’n feest. Spreekt dit u aan? Aarzel dan niet, maar geef je op bij Lisa. Spijkster Muziekkamer, Hoofdweg-Noord 23, 9909 AC Spijk Lisa van Muilekom, tel. 0596 -567 920; mob. 06 – 232 939 96 e-mail: info@plba.nl