Fantastische avonden


Een paar weken geleden stond er een oproep op deze site onder de kop “Spijk aan tafel”. Hierin werden wij Spijksters gevraagd, dorpsgenoten uit te nodigen voor een etentje thuis.
Kort na deze oproep werden wij uitgenodigd voor de maaltijd. Zelf hadden wij ook al iemand gevraagd.

Het leuke van beide avonden was, dat je denkt dat je elkaar wel een beetje kent. Je maakt zo nu en dan weleens een praatje. Aan tafel echter, ga je op een ontspannen manier het gesprek met elkaar aan. Zo kom je erachter waar de interesses van de ander liggen. Wat de dagelijkse werkzaamheden zijn en nog veel meer. Ook kan je zelf vertellen hoe je in het leven staat.
Ik heb enorm genoten van beide avonden en hoop vurig dat “Spijk aan Tafel”een jaarlijkse traditie wordt.

Omdat mijn ervaringen zo positief zijn, praat ik er enthousiast met anderen over. Uit de reacties is mij duidelijk geworden, dat velen wat huiverig zijn om aan dit initiatief deel te nemen. Dat is jammer, want dit evenement levert een grote bijdrage aan de saamhorigheid in ons dorp. Zeker in tijden van een terugtredende overheid, is een sterk en solidair dorp onontbeerlijk.