De Groninger Bodem Beweging als tegengeluid van de NAM. voorlichtingsbijeenkomst 25 november 19.30 uur Pro Rege

Op dinsdag 25 november komt de Groninger Bodem Beweging (GBB) de bewoners van Spijk e.o informeren hoe zij voor de Groningers op de bres staan, wat de aardbevingsproblematiek aangaat. De GBB zegt hierover in niet mis te verstane woorden: Groningen is een gebied dat als wingewest wordt uitgeknepen, met bewoners die economisch berooid en psychisch aangedaan in de steek gelaten worden. Van overheidswege slechts met het Grote Geld als excuus.

De GBB komt op voor de belangen van haar leden die worden geschaad door de effecten van de gaswinning in Groningen. Nu de aardbevingen ook te voelen zijn in Groningen én verder, is politiek Den Haag even goed wakker geschud en langzaam dringt het tot heel Nederland door wat er in Groningen aan de hand is. Inmiddels zijn 1800 huishoudens lid van de GBB.

De GBB timmert behoorlijk aan de weg door manifestaties, mediaoptredens voor radio, tv en de artikelen in de kranten en op internet. Daarbij dringt het geleidelijk tot iedere Nederlander door dat wanneer het gaat om aardbevingen, veiligheid niet te koop is.

Graag nodigt Dorpsbelangen Spijk belangstellenden uit om op deze informatie avond aanwezig te zijn.

Datum: 25 november

Plaats: Pro Rege, Nesweg 1 te Spijk

Tijd: 19.30 uur

Dorpsagenda