Priegeltoen nieuws

Nieuws vanuit het bestuur speeltuinvereniging Priegeltoen

In maart heeft er een overleg plaats gevonden tussen het bestuur van Priegeltoen, de organisatie van de jeugdsoos en de politie. Namens de politie waren dhr. Bolt (wijkagent) en dhr. Krist (jeugdagent) aanwezig. De aanleiding voor dit overleg was dat het speeltuinbestuur klachten ontving van omwonenden van de speeltuin. Tijdens een soosavond komt het voor dat grote groepen jongeren zich ‘s avonds ophouden in de speeltuin. Dit gaat gepaard met veel lawaai en helaas ook met het stuk gooien van drankflessen. Het is voor de jonge kinderen, die de volgende dag in de speeltuin spelen, gevaarlijk dat er scherven glas liggen.
Het doel van het overleg was om gezamenlijk te kunnen vast stellen waar welke verantwoordelijkheden liggen en om zo na te gaan hoe er in deze situaties gehandeld moet worden.
Omdat de speeltuin niet valt af te sluiten heeft de politie ons als bestuur aangeraden om bij beide ingangen een bord te plaatsen met de volgende tekst:
VERBODEN TUSSEN ZONSONDERGANG EN ZONSOPGANG ARTIKEL 461 VAN HET WETBOEK VAN STRAFRECHT
Het is ons duidelijk geworden tijdens het overleg dat de verantwoordelijkheid van de handhaving hiervoor bij de politie ligt. Bent u omwonende van de speeltuin en merkt u dat er ’s avonds na zonsondergang jeugd zich ophoud in de speeltuin dan kunt u daarvoor de politie bellen. Het algemene nummer van de politie is 0900-8844.

Beide organisaties, zowel de speeltuinvereniging als de jeugdsoos, zijn er voor de jeugd, ieder voor zijn eigen leeftijdsgroep. Er wordt gestreefd naar activiteiten die aansluiten bij de leeftijd en beleving van de jongeren. Onze insteek was en is nog steeds niet de jeugdsoos te laten stoppen. Wij zijn van mening dat onze activiteiten waardevol zijn voor de leefbaarheid van Spijk.
De jongeren die de jeugdsoos bezoeken worden door de organisatie op de hoogte gesteld dat het niet toegestaan is om de speeltuin na zonsondergang te bezoeken. Het is ook aan de ouders om hier hun kinderen op te wijzen. De aanwezige politie heeft ook aangegeven de jeugdsoos te bezoeken en contact te leggen met de jongeren.

Naast dit alles heeft het bestuur besloten om een reglement op te stellen waar de kinderen die de speeltuin bezoeken zich aan dienen te houden. In het reglement staat omschreven welke regels er gelden. Wij roepen u als ouder dan ook op om met uw kind(eren) de regels te bespreken.
Wij hopen dat een ieder die in de speeltuin speelt dit met veel plezier zal doen en dat iedereen er aan wil mee werken om de speeltuin tot een veilige en schone speelplek te maken.

Ingrid Stoppels
Namens het bestuur speeltuinvereniging Priegeltoen

6 gedachten over “Priegeltoen nieuws

  • 6 oktober 2014 om 21:32
    Permalink

    Het is alleen best zonde dat jeugd die dat niet doet hieronder leid. Maar gelukkig hebben we 1 keer in de week jeugdsoos dat maakt dit wel een stuk dragelijker.

    • 7 oktober 2014 om 08:57
      Permalink

      *1 keer in de maand

  • 6 oktober 2014 om 21:41
    Permalink

    Ik ben het met de regels eens maar waar moeten wij dan zitten, we mogen nergens zitten, bied dan een een alternatief moeten we anders naar bierum of losdorp dat mag dus ook niet. We hebben niet veel nodig een bankje en asbak en vuilnisbak en een overkaping, meer niet!

  • 6 oktober 2014 om 21:44
    Permalink

    Beetje jammer dit, omdat er tijdens de soos flessen zijn kapot gegooit en veel geluids overlast is geweest. Maar er zijn nu andere mensen de dupe ervan. Want er zijn ook mensen die zich normaal kunnen gedragen en in de speeltuin komen voetballen en zitten omdat er nog geen andere plek is waar je heen kan naast soos. Erg mooi dat soos blijft maar dat is maar een keer per maand en daar heb je de rest van de tijd vrij weinig aan! Hopelijk word daar ook over nagedacht

  • 6 oktober 2014 om 22:03
    Permalink

    Ik vind het terrecht dat jullie deze beslissing hebben genomen maar je moet ook denken aan de andere jeugd , die gewoon met elkaar willen afspreken

  • 8 oktober 2014 om 09:25
    Permalink

    Jammer dat deze regels er moeten komen. Je ontkomt er niet aan.Het is al jaren een hangplek voor jongeren, en dat is ook prima, maar rommel en vernielen hoort niet. Ik snap ook dat de jeugd ergens wil zijn, even praten, drinken en roken. Jongens en meisjes spreek elkaar er op aan, dat zou kunnen helpen.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda