Poolster te sterk voor HS88

Vanmiddag alweer de 4e wedstrijd in deze competitie. Poolster kent een fantastische start. 9 Punten uit 3 wedstrijden. Vandaag komt HS88 op bezoek. Ook deze ploeg staat hoog op de ranglijst. De verwachting is dat Poolster aan 1 doelpuntje niet genoeg heeft.  Men zal dus zuiniger met de kansen moeten omspringen.

Op het zonnige Oldencate begon Poolster goed aan deze wedstrijd. Het spel golfde de eerste tien minuten aardig heen en weer.  Nu is HS ook een goede ploeg, ze zijn 2 jaar verder als het gaat om het opbouwen van een nieuw elftal. Toch is het Poolster dat op voorsprong komt. In de 13e minuut krult Robin een vrije bal met veel precisie in de bovenhoek. 6 Minuten later doet Erik hetzelfde. Binnen twintig minuten hadden we op een comfortabele voorsprong kunnen staan. Scheidsrechter Doornbos keurt de treffer om onverklaarbare redenen af. Zelfs HS kijkt hier van op.

Dan komt HS op gelukkige wijze op gelijke hoogte. Kees ligt in de goede hoek maar de bal wordt van richting veranderd. 1-1. Poolster heeft het mentaal even moeilijk en HS komt beter in het spel. Niet dat de gasten veel kansen krijgen maar ik was wel even blij met het rustsignaal.

Na de thee gaan de Oldencaters vol op de aanval. Via goed combinatiespel ontstaan er in de eerste 10 minuten een aantal opgelegde kansen. Poolster had absoluut moeten scoren in deze fase maar het houdt HS in het zadel. Gelukkig blijven we het spel bepalen en geven eigenlijk niets weg.

De scheids gaat steeds meer een hoofdrol rol spelen, met in het veld 22 figuranten, een wedstrijd kan dan alle kanten op. Poolster gaat hier ondanks de 3 gele kaarten  ( Tom , Vincent, Erik )volwassen mee om.

Kevin valt geblesseerd uit, even afwachten of hij er volgende week weer bij is. Wel belangrijk, want ook Niels en Jeroen zijn dan niet aanwezig in Roodeschool.

DvD is zijn vervanger. Hij staat nog niet lang in het veld als hij aan een onmogelijke actie begint. Hij moet dwars door een muur. Maar op zijn eigen wijze slalomt hij door de verdediging en prikt de 2-1 binnen. We moeten dan nog twintig minuten.

Op een enkele speldenprik zijn de gasten niet meer gevaarlijk. Wel houd ik mn hart vast als Kees de bal nog even op de lat legt en een verdediger rakelings over kopt. Ook in de slotfase zijn de beste kansen voor de thuisploeg. Erik knalt de bal nog keihard op de lat. Een heerlijk geluid.

Gevochten en gestreden en ook HS aan de zegekar, een zeer verdiende overwinning. Een lekker stel zei Jansma in 88, ik zeg het nu ook.