Poolster komt laat op stoom

Poolster en VVK hebben wel iets met elkaar. De historische wedstrijd onder leiding van dhr. Stavenga jaren geleden, samen promoveren, de aparte wedstrijd een aantal seizoenen geleden om de 2e en 3e periode, ook samen weer degraderen. Altijd veel doelpunten en onverwachte resultaten.

Misschien was het wel hierom dat er een bepaalde spanning in de lucht hing. Dit was bij mij thuis al te merken, vandaar dat ik al vroeg op het veld aanwezig was. Tenminste ik dacht dat ik vroeg was, de halve selectie hing al wat rond het clubgebouw . De reporter van havenstad FM was ook al vroeg, ik keek met verbazing naar zijn uitrusting. Stoeltje, statief, tafeltje. Ik ben benieuwd war Gerard Pijper meeneemt als hij weer op bezoek is in Spijk.

De verwachtingen waren best hoog, er zou gewonnen worden, ik denk dat dit wel meespeelde in de eerste helft. We zitten in een opbouwfase maar de resultaten zijn simpelweg goed te noemen. Dit schept onbewust natuurlijk verwachtingen voor dit seizoen. Niet dat er sprake was van onderschatting, hier wordt wel voor gewaakt.

Het was geen beste eerste helft, eerlijk gezegd de slechtste die ik dit seizoen gezien heb. Beide ploegen waren erg slordig, in de opbouw werd veel balverlies geleden. De scheids hielp nog een handje mee door vrij snel te fluiten. De wedstrijd kwam mede daardoor niet echt los. Hij floot verder best goed maar had wel iets meer ruimte mogen geven.

Poolster kreeg in de eerste helft eigenlijk geen enkele kans, alleen een schot van Vincent, niet echt een kans maar ons enige wapenfeit dit eerste bedrijf. VVK was iets gevaarlijker maar kon ook niet overtuigen. Een beetje gelaten liepen we richting theepot.

Het tactisch praatje van de Munck wierp in de tweede helft z’n vruchten af. Poolster werd dreigender. Danny kreeg in de 52e minuut een grote kans uit een korte corner. De bal vloog net naast. 2 Minuten later viel de bevrijdende 1-0. Dezelfde Danny schoot de bal perfect in. Een hele mooie goal. Dit was het kantelpunt. Amper 2 minuten later scoorde DvD uit een strafschop die hij zelf had verdiend.

Poolster was los. Johan kopte binnen het kwartier de 3-0 in. Julian was in de ploeg gekomen en scoorde bij z’n eerste balcontact . 4-0. Z’n eerste officiële doelpunt voor het vlaggenschip. De wedstrijd was gespeeld. Poolster had binnen een kwartier orde op zaken gesteld. Gijs en Marco mochten  ook hun minuten maken. Zo draagt iedereen binnen de selectie z’n steentje bij en ontstaat er op deze manier een hele mooie groep.

Een droomstart van deze competitie, deze punten hebben we en die pakt niemand ons weer af. Het gat naar de nr5 is inmiddels 10 punten. Als ik zo naar de ranglijst kijk moet ik ook weer denken aan het seizoen waar we na 7 wedstrijden nog op 0 punten stonden maar aan het eind wel nacompetitie speelden. De bal is rond. Lekker doorgaan en met spelvreugde spelen, dan komen we nog ver dit seizoen.