Dialoogtafel blijft besloten

Zoals al eerder door de Natuur- en Milieufederatie Groningen werd voorgesteld, blijft de Dialoogtafel besloten. Van de vijftien deelnemers vertegenwoordigen slechts drie de bewoners. Twee daarvan zijn actief in de Groninger Bodembeweging. De overige deelnemers vertegenwoordigen het bedrijfsleven, de Provincie, de Gemeenten, het Rijk, NAM en de milieubeweging. In tegenstelling tot de bewoners, zijn het rasonderhandelaars, kunnen zij beschikken over een staf en kunnen desgewenst gebruik maken van hun advocaten.

Al eerder bleek uit krantenpublicaties dat bedrijfsleven en politiek op de compensatiegelden zijn gedoken. (gedeputeerde Boumans: nieuwe zeesluizen Delfzijl, SER Noord: 1 miljard voor grootschalige investeringen)

Men wil met de besloten Dialoogtafel kennelijk voorkomen dat de burgers zien hoe geraffineerd verschillende partijen beslag proberen te leggen op het compensatiegeld. Compensatiegeld dat aangewend dient te worden om de getroffen bewoners ruimhartig te compenseren.

Ik vraag mij sterk af wie van de deelnemers schade heeft ondervonden als gevolg van de aardbevingen.
Piet-Jan Schalk

Een gedachte over “Dialoogtafel blijft besloten

  • 12 maart 2014 om 09:54
    Permalink

    Jan met de pet is altijd het haasje. Kun je alleen maar verhelpen door het onlangs groninger wichters opgezette langzaam aan actie op de wegen.
    NU NOG EEN ACTIE MET DEZE STREKKING, MAAR DAN TOT den haag.
    Ben

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda