John Lanting en het Theater van de Lach


Het Theater van de Lach bracht van de jaren 70 tot de jaren 90 meerdere blijspelen op de planken. In 1971 werd het toneelgezelschap opgericht door John Lanting. Steevast vertolkte Lanting de hoofdrollen in de kluchten. Het Theater van de Lach werd ook uitgezonden op tv en kende een grote schare liefhebbers.

Tijdens de vele bijeenkomsten in Loppersum en Middelstum over de aardbevingsproblematiek, dook er een nieuwe John Lanting op. Deze man werkte helemaal niet op mijn lachspieren, nee, hij bracht mij door zijn geblèr in een staat van plaatsvervangende schaamte. De talloze vergaderingen zijn zeker door een paar duizend mensen bezocht. Zij hebben constructief meegewerkt, meegedacht en meegeschreven aan oplossingen. Lanting, met een handjevol medestanders, frustreerden deze inspanningen voortdurend.
De afgelopen dagen wist hij met een paar ridicule eenmansacties de nieuwshonger van de pers te stillen, op mij maakte het bepaald geen indruk. Het dieptepunt van zijn contraproductieve optreden mochten we gisteren in Loppersum meemaken. Tijdens de perspresentatie van de regeringsmaatregelen, die door minister Henk Kamp werd gegeven, zochten John Lanting en consorten de confrontatie met de politie. Een agent, waarschijnlijk ook woonachtig in het aardbevingsgebied, kreeg rake klappen.
Het is schandalig dat Lanting en een groepje volgers, de zaak zo’n schade toebrengen.
Vreemd is dat natuurlijk niet. Volgens bronnen was hij initiatiefnemer van het bezoek van PVV-leider Wilders aan het aardbevingsgebied. Ook op zijn Linkedin-profiel is zichtbaar dat hij gelieerd is aan de PVV.
Mocht u ooit voornemens zijn op de PVV te stemmen, realiseert u zich dan, dat dit soort onverantwoordelijke cowboys het voor het zeggen krijgen.

2 gedachten over “John Lanting en het Theater van de Lach

  • 18 januari 2014 om 13:23
    Permalink

    Ik weet dat Lanting op een school heeft gewerkt als conciërge. Hij rende door de kantine om orde te scheppen. Dit werkte averechts, regelmatig werden de banden van zijn fiets lek gestoken. Ook bij zijn collega’s was hij niet populair. Lang was er dan ook niet. Daarna heeft vele baantjes gehad, zelfs nog dakgootspecialist. Op oproerkraaier is het.

  • 19 januari 2014 om 11:06
    Permalink

    Goh, is de GBL (Grote Blonde Leider) hier geweest? En wat voor oplossingen ontsproten er uit dit orakel? Niets van gehoord! Holle vaten enzovoorts…

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda