Tranen van geluk

In een zenuwslopende wedstrijd hebben de jongens van CBS de Burcht uit Spijk op zaterdag 1 juni 2013 de finale om het kampioenschap schoolvoetbal district Noord (Groningen, Friesland en Drenthe) gewonnen op het sportpark in Burgum in Friesland. Na 50 minuten en een serie penalty schieten vielen de jongens elkaar huilend in de armen!

Het avontuur begon op 3 april 2013 in Delfzijl. Na de voorrondes te hebben gewonnen, werden de jongens op 17 april kampioen van de regio. Vervolgens mochten de jongens aantreden in Wildervank.

Op 15 mei werd er één wedstrijd verloren en werden twee wedstrijden gewonnen. Op basis van hun doelsaldo mochten de jongens uit Spijk de finalewedstrijd spelen. Deze werd gewonnen en dus mochten ze op 22 mei weer aantreden in Wildervank. Op deze dag wonnen de boys uit Spijk één wedstrijd, speelden één wedstrijd gelijk en verloren er één. Het team behaalde deze middag 4 punten en dat bleek genoeg te zijn. Ze werden nummer 1 van de poule en dus mochten ze de finalewedstrijd tegen De Bron uit Nijensleek spelen. Deze wedstrijd werd overtuigend met 5-3 gewonnen. Door dit resultaat plaatsten de jongens uit Spijk zich voor de finaledag in Burgum voor het kampioenschap district Noord.

Supporters en spelers vertrokken om 11.30 uur vanuit Spijk met een bus, beschikbaar gesteld door de OR van de school. Helaas trokken zich twee scholen terug voor deze finaledag, waardoor de Burcht opnieuw uit moest komen tegen de Bron uit Nijensleek, want ook zij hadden zich uiteindelijk geplaatst. Deze wedstrijd werd een stuk spannender dan de wedstrijd die ze in Wildervank tegen elkaar speelden. De wedstrijd in Burgum eindigde na 50 minuten in 4-4 en dus moesten er penalty`s worden genomen. Keeper David Bijlsma maakte zich deze middag onsterfelijk, want hij hield vier penalty’s tegen. De vijfde penalty hoefde de tegenstander al niet meer te nemen, want op dat moment hadden de mannen uit Spijk al twee keer gescoord. Het is volgens de huidige teamleden van de Burcht nog nooit eerder voorgekomen dat een schoolvoetbalteam van de Burcht zo ver is gekomen tijdens een schoolvoetbaltoernooi.

Jongens, grote klasse! Van harte gefeliciteerd!

Peter van Kooten
CBS de Burcht

3 gedachten over “Tranen van geluk

 • 2 juni 2013 om 11:35
  Permalink

  Jongens van harte gefeliciteerd met het behalen van dit legendarisch kampioenschap.

 • 2 juni 2013 om 18:17
  Permalink

  Van harte Boys !!

 • 3 juni 2013 om 14:23
  Permalink

  Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie jongens! Hier kan de Gemeente Delfzijl en ons dorp Spijk heel trots op zijn.

Reacties zijn gesloten.