Als een nachtkaars

Nog  een dikke week , dan zit de competitie er op. We eindigen netjes in de middenmoot.  Dus hebben we het goed  gedaan. Wel moeten we Eems Boys boven ons dulden, een beetje jammer maar het is niet anders. De Delfzijlsters gaan  voor de derde periode.  Ze spelen nog tegen de kampioen en RWF, deze ploeg speelt een week later nacompetitie.  Heel moeilijk zal het dus niet worden

Onderin is het nog steeds razend spannend. Noordwolde, onze tegenstander van vandaag,  won dinsdag van de kampioen Groen Geel.  LEO, Middelstum, VVK en Westerlee spelen vanmiddag tegen elkaar en komen allen nog in aanmerking voor degradatie of nacompetitie voor lijfsbehoud. Van te voren hadden we het wel eens over het aantal punten dat je moest halen om veilig te zijn. 26 werd vaak gezegd. Ik moet het nog zien. Als je de ranglijst vergelijkt met anderen  hebben de onderste ploegen bij ons best veel punten behaald. Zelf verloren we dit seizoen 18 punten aan deze laag geklasseerde verenigingen . Dat is te veel. We mogen best tevreden zijn over het afgelopen seizoen , maar als we iets constanter waren geweest had er wellicht meer in gezeten.

Opende zal degraderen. Appingedam zal zeker in deze klasse spelen volgend seizoen. Een nieuwe derby? Hopelijk lukt het ook de Pelikanen en de Fivel. Dan hebben we volgend jaar een geweldige en tevens loodzware competitie.

Poolster begint niet met haar sterkste opstelling. Jeroen en Vincent zijn geschorst. Menno is geblesseerd.  Joep is er nog niet weer en zal waarschijnlijk niet weer voor het eerste in actie komen. Marcel is de aanvoerder deze middag. Drie jeugdleden staan in de basis. Tom en Marco, inmiddels bekend en de B aspirant Kevin Bijlsma.

De eerste helft gaat aardig gelijk op. Spanning zit er niet meer op. Beide ploegen zijn veilig, alleen de eer staat op het spel. Een 7e of 8e plek op de ranglijst is de inzet. Poolster heeft driekwart van de competitie op een zesde plek gestaan, nu dreigen we toch te gaan zakken. Noordwolde krijgt de beste kansen in een gezapige eerste helft. Net als het weer is het een druilerige potje zonder hoogtepunten.

Na de rust neemt Noordwolde de leiding. De koffie was heet dus ik heb dit doelpunt gemist. Poolster probeert langszij te komen. Er wordt aardig voetbal op de mat gelegd de tweede helft. De Spijksters combineren goed en er ontstaan kansen. Debutant Kevin krijgt een paar aardige mogelijkheden maar weet niet tot scoren te komen. Vaak stranden de Spijkster aanvallen op de rand van de zestien. De laatste bal is steeds net niet goed. Noordwolde moet genoegen nemen met af en toe een counter. Poolster heeft veelvuldig balbezit maar weet dit niet om te zetten in een dik verdiend doelpunt.

Dennis Smit loopt nog tegen een gele kaart op en voor hem is het seizoen over. Even later wordt hij naar de kant gehaald en Julian Bos wordt gebracht. Dan, in blessuretijd wordt Poolster met eigen wapens op de knieën gedwongen. Weer een counter, 0-2.

Een nederlaag in de laatste thuiswedstrijd. Poolster speelde redelijk maar wist niet te scoren. Snelle uitvallen, het wapen bij uitstek,  zaten er niet in. De spitsen werden aan banden gelegd.  De competitie gaat uit als een nachtkaars. Volgende week de laatste wedstrijd tegen Lycurgus. Winst is nodig om nog niet verder weg te zakken.

 

Dorpsagenda