Slap voetbal op Oldencate

Vanmiddag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Westerlee . Deze is absoluut op voorhand nog niet gewonnen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Vorige week speelde deze ploeg nog gelijk tegen Marum. De wedstrijd in Westerlee was er                         n met twee gezichten. Door een uitstekende eerste helft  trokken we de overwinning over de streep.

Poolster kan vanmiddag vrijuit voetballen. Na de overwinning vorige week bij Opende kunnen we wel stellen dat we volgend seizoen weer in de derde klasse spelen. 7 Wedstrijden voor het einde kunnen we dit een prestatie van formaat noemen. We maken zelfs nog kans in de derde periode.

Johan Dijkman en Vincent zijn geblesseerd. Het is afwachten hoe het met de ribben van Johan is. Hilbert moet werken. Tom en Marco spelen eerst bij het A elftal. Deze ploeg kan dit seizoen kampioen worden, dus ook hier zijn de belangen groot.

Het kan weer een mooie middag worden op sportpark Oldencate. Alle senioren zouden thuis spelen. Het is jammer dat het tweede er vrijdag al uit lag. Voor de 5e keer werd deze wedstrijd tegen Neptunia 2 afgelast.

Het werd een gezapig potje. Je kon niet zien dat Westerlee een laatste strohalm moest grijpen. Ook Poolster kon geen potten breken. Beide ploegen speelden een slappe eerste helft. Westerlee kreeg de beste mogelijkheden maar kwam niet tot scoren. Er gebeurde eigenlijk weinig. Poolster probeerde wel te bouwen in plaats van de lange bal te hanteren. Meestal waren we na de derde man de bal al weer kwijt. Vincent haakte af in de warming up. Gert Vos nam z’n plaats in. Na een half uur kregen we onze eerste mogelijkheid. Uit een korte corner schoot Erik loeihard in, de keeper moest z’n vuisten gebruiken om de bal te keren. Even leek het erop dat hierdoor Poolster wat meer bij de les was. Dit duurde maar vijf minuten. Toch kwamen we tot scoren. Uit een aanval van Westerlee werd snel omgeschakeld. Een lange bal naar Dennis, een perfecte voorzet. Johan schoot de bal binnen. 1-0, vlak voor rust, ietwat tegen de verhouding in.

De tweede helft was niet best. Westerlee kwam al vrij snel langszij. We kregen de bal maar niet weg. De tegenstander profiteerde van de besluiteloosheid.  1-1.

Vincent was in de ploeg gekomen voor Johan. Ferdinand kwam voor Gert. Kansen waren er wel maar het vizier stond niet op scherp. Zo kabbelde de wedstrijd voort. De goed fluitende Bart Tjalma had een makkie. Hij hoefde vanmiddag geen enkele kaart te trekken. Dit tekent natuurlijk wel het gebeuren op het veld. Niet dat je overtredingen moet maken maar er zat absoluut geen vuur in.  Het leek wel 30 graden, een loom zomerpotje.

Een heel andere wedstrijd dan vorige week toen er wel goed gevoetbald werd. Poolster pakt een punt en staat best goed op de ranglijst. Natuurlijk doen we vanmiddag geen goede zaken voor de derde periode. Dinsdagavond spelen we thuis tegen Lycurgus. Deze ploeg won vandaag tegen VVK. Het wordt de eerste keer tegen de Stadjers dit jaar. Hopelijk een mooie lenteavond met wat meer vuur.