Leerlingen CBS de Burcht werken over architectuur

De leerlingen van basisschool de Burcht hebben de afgelopen twee weken gewerkt over architectuur onder begeleiding van Els Brouwer van het IVAK. In iedere klas stond een onderwerp centraal.

In groep 1/2 maakten de kinderen een fantasiehuis met glijbanen en bruggen. Dit werd uiteindelijk een fantasiestad. Verder hebben ze een aanbouw gemaakt voor hun eigen huis.

In groep 3 stond het boek: “Klein mannetje heeft geen huis” centraal. De kinderen moesten een nieuw huis maken voor Kikker, die zijn huis had verloren door een flinke regenbui. Ze maakten de huizen van schoenendozen. Verder hebben de leerlingen een bezoek gehad van timmerman Timmers uit Spijk. Hij vertelde hoe je een huis moet bouwen en heeft vervolgens samen met de kinderen houten huisjes gebouwd. Ook hebben de leerlingen hun eigen huis geverfd.

In groep 4 hebben de kinderen gewerkt aan huizen van dieren. De leerlingen uit deze klas maakten een beverburcht, een vogelnest en andere dierenhuizen.

In groep 5/6 stond de kunstenaar Hundertwasser centraal. De kinderen hebben o.a. een Hundertwasserhuis gebouwd, hun eigen huis in Hundertwasserstijl veranderd en ze hebben ramen en deuren van de school in Hundertwasserstijl versierd.

Groep 7/8 begon de projectweek met een bezoek aan de brede school Noord in Delfzijl. Zij hadden als opdracht om een brede school te ontwerpen en bouwen.

Alle klassen liepen tijdens de projectweek ook nog een speurtocht door het dorp, zodat ze zich goed bewust werden van de verschillende soorten bouwstijlen en ze maakten twee grote hutten op het schoolplein van takken. Op donderdagavond 11 april werd alles tentoongesteld voor ouders, vezorgers en andere belangstellenden. De avond werd druk bezocht!

Peter van Kooten