Weer niks tegen Marum

Vandaag de eerste van drie busreizen. 3 Verre uitwedstrijden in korte tijd. De vv Poolster biedt haar supporters de gelegenheid om met een bus deze wedstrijden te bezoeken. Klaas Kooistra is de grote aanjager achter dit initiatief, de bus van vandaag zit vol, dus animo genoeg.

Op de dag dat de zomertijd haar intrede doet wordt er nog steeds geen volledig programma afgewerkt. Door de hardnekkige sneeuw bleef de Poolster jeugd vandaag in Spijk weer aan de kant. In Marum werd vanmorgen wel gespeeld, daar zal het dus wellicht iets beter zijn. Het gaat er om spannen in deze competitie. Noordwolde moet nog 13 wedstrijden spelen, terwijl er nog 7 beschikbare zaterdagen zijn voor het einde van het seizoen ( vandaag spelen ze weer niet ). Voor Poolster zijn ook al een aantal doordeweekse  wedstrijden gepland. De eerste  dinsdagavond a.s.  tegen Groen Geel op sportpark Oldencate.

Zoals ik vorige week al zei, een aantal wedstrijden nu tegen beter geklasseerde tegenstanders. Vanmiddag zal een puntje meer dan welkom zijn. Het ritme is er nog steeds niet. Dit is ook onmogelijk onder deze omstandigheden. Vorige week werd de thuiswedstrijd tegen Lycurgus afgelast. Onze club heeft nog een paar puntjes nodig om definitief volgend seizoen ook weer in de derde klasse uit te komen. We staan nog steeds op een uitstekende zesde plek. Ben benieuwd hoe dit om kwart over 4 is.

Nog steeds zesde, maar de marge wordt kleiner. Weer lukte het niet tegen Marum. In de thuiswedstrijd wisten we met negen man nog weer op gelijke hoogte te komen maar verloren we in de slotminuut. Vanmiddag eenzelfde scenario. Na een 2-0 achterstand wisten we dankzij Ronny weer gelijk te maken. Ook nu gaven we het aan het einde weg.

Poolster begon goed aan de wedstrijd. Het waren dan ook de Spieksters die de kansen kregen. DvD werd in het begin gevloerd, de warrig fluitende  scheidsrechter Horst uit Warffum zag er niets in. Ronny kreeg een paar prima kansen, maar vond op zijn weg de boomlange doelman. Na een klein half uur liep het allemaal wat minder. Marum kwam wat los en bestookte ons doel met wat afstandschoten. Marcel had toen al wel een keer de bal langs de paal moeten tikken. Poolster laat de Marumers iets te vrij, er wordt niet kort genoeg gedekt. Zo gebeurt het dat de gastheren op een 1-0 voorsprong komen. Een tegenstander kreeg alle tijd om met een perfect krullende trap in te schieten. Zo gaan we met een onverdiende achterstand de rust in.

Nog niks aan de hand. Maar al snel na de rust komen we op 2-0. Onnodig. Op dat moment lijkt het gedaan. Er wordt even gescholden en geroepen. DvD krijgt geel na een opstootje.

Toch weet Poolster de rug te rechten. Ronny zet de aansluitingstreffer op het bord. Een perfecte aanval. Het kan nog steeds. Het spel ligt even stil omdat de Marumer keeper zich blesseert. Een hoge bal richting strafschopgebied. Dit was tot nu toe geen probleem voor de keeper. Nu ziet hij Ronny aankomen. Het lijkt of hij zich even inhoudt. Ronny legt met een lob tergend langzaam de bal in het net. We staan weer gelijk.

We krijgen niet veel tijd om te genieten. Wilco Elshof, de nummer 11 van Marum zit ons de hele middag al dwars. Dan te bedenken dat hij niet eens elke week speelt omdat hij weinig traint. Marum komt weer op voorsprong. 3-2, ondanks protesten van onze grens. Poolster zet dan alles op alles. Johan en Hilbert worden naar de kant gehaald voor Joep en Marco. Tom was al in de basis begonnen en speelde een prima wedstrijd. Richard Hofstee was er niet deze zaterdag. Hij leefde wel mee, gezien het aantal keren dat ik een sms kreeg.

De gelijkmaker had kunnen vallen. DvD speelt een vrije trap naar rechts terwijl Marum nog met de muur bezig is. Marco schiet net naast. Dan scoort het effectieve Marum nog uit een counter. Het doek is gevallen. Weer niks tegen Marum.

Dinsdag komt de koploper op bezoek en zaterdag spelen we uit tegen Opende. Drie punten uit deze twee wedstrijden is een must.